πληροφορίες

Yoga Philosophy and Meditation Immersion
Νάνσυ Χιτζανίδου

 

*Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και δασκάλους γιόγκα που θέλουν να εμβαθύνουν στην Ιστορία, Φιλοσοφία της Γιόγκα και στις πρακτικές του Διαλογισμού.
Επίσης, αποτελεί κομμάτι του 200hr Anahata Yoga Teacher Training Course και πληρεί όλα τα κριτήρια για την κατηγορία “Continuing Education” της Yoga Alliance.

Ένα ταξίδι στην πλούσια και βαθιά παράδοση της Γιόγκα, όπου θα αντλήσουμε έμπνευση από τους αρχαίους ύμνους των Βεδών και των Ουπανισάδων, θα εμβαθύνουμε στην μελέτη της έξοχης Bhagavad Gita, της περίφημης πραγματείας για την εφαρμογή της θεϊκής γνώσης στην καθημερινή ζωή μέσω της Γιόγκα , και θα εστιαστούμε στο μονοπάτι της Κλασσικής Γιόγκα (Patanjali Ashtanga Yoga), όπως το εκθέτει ο μεγάλος σοφός Patanjali στα Yoga Sutra. Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με μία γνωριμία με τη φιλοσοφία της Advaita Vedanta, και με τον πολύχρωμο κόσμο της Tantra, όπου το πνευματικό μονοπάτι βιώνεται στην καθημερινή ζωή.

Στη διάρκεια της μελέτης μας, θα γίνει μια συνολική επισκόπηση της Ιστορίας της Γιόγκα, αγγίζοντας από τις αρχαιότερες (Βεδική περίοδος) έως τις πιο πρόσφατες ιστορικά εκφάνσεις της (Tantra Yoga, Hatha Yoga, Σύγχρονη Yoga), ενώ σύντροφοί μας στην προσέγγιση κάθε φιλοσοφικού ρεύματος θα είναι οι διαφορετικές εκφράσεις του Γιογκικού Διαλογισμού.

Θα γίνει μελέτη και ανάλυση των κειμένων:
Αποσπάσματα από τις Βέδες και τις Ουπανισάδες (Nasadiya-sûkta, Isha, Katha, Brihadaranyaka, Chandogya Upanishads)
Bhagavad Gita
Yoga Sutra του Patanjali

Σύνολο: 24 ώρες

Οργάνωση: Νάνσυ Χιτζανίδου, Έλενα Μουρατίδου

Διδάσκει:
Νάνσυ Χιτζανίδου (Yoga Alliance 500 RYT, 200 E-RYT)

 

share

πρόγραμμα

Σαβ 11/02/2017 — 09:00 - 15:00
Κυρ 12/02/2017 — 09:00 - 15:00
Σαβ 18/02/2017 — 09:00 - 15:00
Κυρ 19/02/2017 — 09:00 - 15:00

κόστος

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται οι σημειώσεις και τα κείμενα το Yoga Philosophy Immersion, το Mentoring, βίντεο και οπτικοακουστικό υλικό.

πολιτική ακύρωσης

1. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
2. Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
3. Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.