πληροφορίες

Warrior of Light

Ένα Yoga Masterclass από το Νίκο Geo, το οποίο προσφέρει μια σύγχρονη ερμηνεία των μυστικών της Bhagavad Gita, με βάση τη Jivamukti γιόγκα και τη Mythic Yoga Flow.

ΜΥΘΟΣ
Ένας ηλικιωμένος αρχηγός φυλής ινδιάνων Cherokee δίδασκε τον εγγονό του για τη ζωή …
“Ένας αγώνας συμβαίνει μέσα μου.”
«Είναι μια φοβερή πάλη και είναι μεταξύ δύο λύκων.
“Ο ένας είναι το κακό – είναι ο θυμός, ο φθόνος, η θλίψη, λύπη, πλεονεξία, αλαζονεία, η αυτολύπηση, η ενοχή, μνησικακία, κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, αυτο-αμφιβολία, και το εγώ.

“Ο άλλος είναι το καλό – είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, καλοσύνη, κατανόηση, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη.
“Αυτή η ίδια πάλη γίνεται και μέσα σε σένα – και μέσα σε κάθε άλλο πρόσωπο.”

Το παιδάκι σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του,
“Ποιός λύκος θα κερδίσει;”

Τότε ο αρχηγός απλά απάντησε,
“Αυτός που ταΐζεις.”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MASTERCLASS
“Η ζωή είναι μια μάχη. Δεν έχουμε την επιλογή να πολεμήσουμε ή όχι, γιατί ο πόλεμος είναι δεδομένος. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να διαλέξουμε είναι αν θα πολεμήσουμε μια εσωτερική μάχη, ή μια εξωτερική μάχη. Ακόμα και όταν ξυπνάμε το πρωί είναι μια μάχη ανάμεσα σε εμάς και το ξυπνητήρι. ”

Μέσα από το αρχαίο γιογκικό κείμενο, τη Bhagavad Gita, το «τραγούδι του Κυρίου», ανακαλύπτουμε τους κρυμμένους θησαυρούς που μας διδάσκουν πώς να ζούμε αληθινά και να αγαπάμε πλήρως, καθώς αντανακλούν ταξίδι της ψυχής μας. Είναι μια ιστορία για την εσωτερική μάχη, η οποία είναι η βαθιά επιθυμία του ατόμου να ανυψώσει εαυτόν σε μεγαλύτερη συνειδητότητα. Αυτή η διαδικασία της μετάβασης από την εσωτερική σύγχυση στην εσωτερική διαύγεια είναι η μάχη της Bhagavad Gita. Η ίδια διαδικασία είναι αυτή που αντιμετωπίζουμε κάθε δεδομένη στιγμή στην καθημερινή μας ζωή.

Βυθιστείτε στον κόσμο του μάντρα και αφήστε τη δύναμη των δονήσεων της αρχαίας σανσκριτικής γλώσσας να πάλλει την καρδιά σας ανοικτή, έτσι ώστε να μπορείτε να δεχθείτε απλόχερα. Με τη χρήση των μούντρας, ενεργειακών σφραγίδων των δαχτύλων, που ενισχύουν την πρακτική της γιόγκα, θα κινηθούμε μέσω των χαιρετισμών του πολεμιστή στο πεδίο της μάχης της ζωής. Στην πρώτη γραμμή της μάχης η Agni, η πύρινη σαν λάβα, εσωτερική θερμότητα που καίει τους σπόρους της αυτο-αμφιβολίας και το Soma, το γλυκό, δροσιστικό νέκταρ της παράδοσης στο θείο ακολουθεί. Μια πρακτική της asana που είναι τόσο προκλητική όσο και θρεπτική όπως και η ίδια η ζωή. Η αντίληψη του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας αντιστρέφεται, καθώς ολοκληρώνουμε με αντεστραμμένες στάσεις.

Εμπιστευθείτε την εσωτερική πυξίδα σας και ακολουθήστε τη διαίσθηση σας, καθώς σας καθοδηγεί πίσω στο σπίτι, στο χώρο της καρδιάς.

Μάντρα, Μούντρα, Μύθοι και Ροή σε αυτό το Masterclass 2,5 ωρών με το Niko Geo. Είσαι έτοιμος να λάβεις τη θέση σου σαν πολεμιστής του φωτός; Ποιόν λύκο θα ταΐσεις;

Ημερομηνία:
13 Μαΐου 2017 // 18:00 – 20:30

**απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

NIKO GEO
Διεθνής δάσκαλος γιόγκα
Ιδιοκτήτης Hot Yoga Athens

Ο Niko μετά από αρκετά χρόνια σπουδών (BSCs, MSCs, CFAs) άφησε τα φώτα του City του Λονδίνου σε αναζήτηση του εσωτερικού φωτός. Εκπαιδεύτηκε αρχικά στη Hatha yoga και στη Vinyasa flow. Στη συνέχεια στη Ηot yoga και στη yoga για εγκύους στο Triyoga Studio, όπου και εργάστηκε ως δάσκαλος.
Συνέχισε με εκπαίδευση στη Broga — ένα είδος γιόγκα για αθλητές, στο Budokon — ένα αρτιστικό στυλ εμπλουτισμένο με κινήσεις και αρχές από τις πολεμικές τέχνες, και στη Rocket Yoga.
Στην πορεία ολοκλήρωσε 300 ώρες εκπαίδευσης Jivamukti στη Νέα Υόρκη, μια από τις κορυφαίες σχολές του κόσμου. Έπειτα ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προχωρημένους δασκάλους 500 ωρών στην Tantra Vinyasa με την παγκοσμίου φήμης δασκάλα Sianna Sherman.
To 2015 η Αθήνα και η Hot Yoga Athens γίνονται το νέο σπίτι του.
Ένα χρόνο μετά, παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει τη Mythic Yoga Flow® για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το στύλ διδασκαλίας του αντικατοπτρίζει υγιή, ευθυγραμμισμένα καθοδηγούμενη οδηγία, συνδυασμένη με ευφυώς επιλεγμένη αλληλουχία στάσεων. Στόχος η δημιουργία μια αρτιστικής αβίαστης κίνησης με ρυθμό και παλμό. Διδάσκει από την καρδιά και οι τάξεις του έχουν ελαφριά ατμόσφαιρα, παιχνιδιάρικη μουσική, μια δόση χαμόγελου, μια γερή δόση ιδρώτα, και μια χούφτα διαφορετικότητας.

share

πρόγραμμα

Σαβ 13/05/2017 — 18:00 - 20:30

κόστος

15 ευρώ
*στο κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%