πληροφορίες

Thai Yoga Massage Sessions
Βάλια Βλάτσιου

Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ (Thai Massage ή nuad thai στην Ταϊλανδική γλώσσα) είναι μια αρχαιότατη θεραπευτική μέθοδος παλαιότερη των 2.500 ετών. Έλκει την καταγωγή του απ’ την Ινδία, για να φτάσει στην Ταϋλάνδη μαζί με τον Βουδισμό. Εκεί διασώζεται και αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερο την δυτική επιστήμη και γνώση.
Τεχνική & Ευεργετήματα
Η πρακτική εκτελείται σε ένα ειδικό στρώμα στο πάτωμα, με ελαφρύ ρουχισμό. Ο δότης της θεραπείας, δουλεύοντας μέσα από το κέντρο βάρους του, χρησιμοποιεί δάχτυλα, παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πέλματα για να ασκήσει πιέσεις και ήπιες διατάσεις που ξεμπλοκάρουν τις ενεργειακές γραμμές Sen (αντίστοιχες των Μεσημβρινών της Κινέζικης Ιατρικής).
Οι πιέσεις ασκούνται για να απελευθερωθεί η μπλοκαρισμένη ενέργεια των εσωτερικών οργάνων και οι διατάσεις για να υποχωρήσουν οι εντάσεις και οι πόνοι.
Μερικά απ’ τα οφέλη του Thai Massage είναι η βελτίωση δυσχερειών της σπονδυλικής στήλης (ιδιαίτερα επιβαρύνσεις αυχένα και μέσης), τενοντίτιδας, επικονδυλίτιδας και αρθρίτιδας. Εξαιρετικά αποτελεσματικό για την διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, καθώς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Βοηθά σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και αποσυμφόρηση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων κ.ά.
Στην ουσία με το Thai Massage, απελευθερωνόμαστε από μυϊκές και νευρικές εντάσεις, μειώνεται σημαντικά το στρες, επιτυγχάνεται αποτοξίνωση των μαλακών ιστών, και η ροή της εσωτερικής μας ενέργειας εξισορροπείται, οδηγώντας τον οργανισμό στην αυτοΐαση.
Το Thai Yoga Massage, μια πιο ιδιαίτερη μορφή της ταϋλανδέζικης μάλαξης, φέρνει στο επίκεντρο της πρακτικής το διαλογιστικό πνεύμα και την meta (loving kindness). H συνεδρία μεταμορφώνεται σε μια παθητική πρακτική γιόγκα, με πρόθεση, αναπνοή και πλήρη επίγνωση. Ένα κάλεσμα για τον δέκτη, να αφήσει τελείως το βάρος του, να γίνει δεκτικός και να παρατηρήσει τις αντιστάσεις σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, που έρχονται στην επιφάνεια στην ησυχία της βαθιάς χαλάρωσης. Να συντονίσει την αναπνοή του και να αφεθεί με εμπιστοσύνη, χωρίς προσπάθεια στην παρούσα στιγμή. Ετσι η πρακτική, μεταμορφώνεται σε έναν ιερό χορό ανάμεσα στα δυο σώματα, σε ένα από κοινού άνοιγμα στην ενέργεια της ίδιας της ζωής.

Οι συνεδρίες στο Anahata Yoga Studio πραγματοποιούνται, κατόπιν ραντεβου, από τη Βάλια Βλάτσιου, πιστοποιημένη θεραπεύτρια Thai Yoga Massage.

Λίγα λόγια για τη Βάλια:

Η σχέση της με την άσκηση και το σώμα ξεκινά από μικρή ηλικία μέσα από την τεχνική και την τέχνη του κλασικού, σύγχρονου και άλλα είδη χορού. Το 2012 συναντά, γοητεύεται και γρήγορα εμβαθύνει στην πρακτική της Hatha Yoga, δίπλα στην δασκάλα της Έλενα Μουρατίδου. Εκπαιδεύεται ως Υoga Instructor, παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων yoga και bodywork, για να ειδικευτεί στην Θεραπευτική Υoga με την Άρτεμις Ανδρικάκη (φυσιοθεραπεύτρια, Yoga Alliance RYT200/ Therapeutic Yoga) συμμετέχοντας στο Τherapeutic Immersion του Anahata Yoga Studio. Η συνάντηση με το Thai Massage και το θεραπευτικό άγγιγμα έρχεται το 2014, για να συμπληρώσει με έναν μοναδικό τρόπο την διδασκαλία της θεραπευτικής yoga και την αποκατάσταση του ασκούμενου σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, έχει εκπαιδευτεί σε Ελλάδα και Ταϊλάνδη με την Λυδία Κώνστα (ΙΤΜ school of Chiang Mai), τον Αndrea Baglioni (Sunshine Network, Lahu Village), τον Pichest Boonthumme (Chiang Mai), τον Krishnataki & David Lutt (Sunshine House). Η άσκηση της στην πρακτική του διαλογισμού της vipassana έρχεται να ολοκληρώσει τις παραπάνω πρακτικές.

Με την πρόθεση να συνεχίσει να μαθαίνει και να μοιράζεται τις όμορφες παραδόσεις που μας φέρνουν πιο κοντά τον έναν στον άλλο, στον εαυτό μας και την παρουσία του Εσωτερικού Θεραπευτή.
share

κόστος

1h 15'- 35 ευρώ (και 40 για τα μη μέλη),
2h- 45 ευρώ (50 μη μέλη)

*ΠΡΟΣΦΟΡΑ 27 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου:
Πέντε (5) συνεδρίες Thai Yoga Massage (60’) -- 100 ευρώ