πληροφορίες

Thai Yoga Massage – a Therapeutic Approach
Βάλια Βλάτσιου

Το Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ (Nuad Bo-Rarn) είναι μια αρχαιότατη θεραπευτική μέθοδος παλαιότερη των 2.500 ετών. Έχει την καταγωγή του στην Ινδία, για να φτάσει λίγο αργότερα στην Ταϊλάνδη μαζί με τον Βουδισμό. Εκεί διασώζεται και αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερο την δυτική επιστήμη και γνώση.

Σε αυτή την συνάντηση θα προσεγγίσουμε την πρακτική του Thai Yoga Massage, μια πιο ιδιαίτερη μορφή της ταϊλανδέζικης μάλαξης, που αγκαλιάζει ολιστικά τόσο τον ασκούμενο όσο και τον δέκτη, ενεργώντας στο σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Έτσι, στο πρώτο μέρος ταξιδεύουμε μέσα από την θεραπευτική γιόγκα σε βασικές αρχές ευθυγράμμισης και ενεργοποιήσεις που ευεργετούν το μυοσκελετικό και νευρικό μας σύστημα, βιώνοντας τα οφέλοι πρώτα οι ίδιοι, για να τα εφαρμόσουμε αργότερα σε ζευγάρια στα πλαίσια του μασάζ. Χρησιμοποιούμε στοιχεία Partner Yoga και Cοntact Improvisation εξερευνώντας την βαρύτητα, την επαφή και την σχέση με το άλλο σώμα.
Στο νοητικό επίπεδο, εξοικειωνόμαστε με την πρακτική της Ενσυνειδητότητας (Μindfulness) και στοιχεία άλλων βουδιστικών διαλογισμών που συνοδεύουν την πρακτική του μασάζ ασκώντας μας στο παρόν και την συνειδητή σιωπή.
Για να αγγίξουμε την καρδιά της πρακτικής, την Μeta, την κατάσταση της συμπόνιας, της καλοσύνης, της καλής πρόθεσης. Εμπνεόμαστε από την Dharma Yoga για να συνδεθούμε με τo Πνευματικό κέντρο της Καρδιάς, την ποιότητα της αγάπης και της προσφοράς σαν δότες, με την ποιότητα της αποδοχής και της μη-αντίστασης σαν δέκτες. Και τότε η θεραπευτική διαδικασία συμβαίνει αυθόρμητα και για τους δύο.
Η πρακτική μας μεταμορφώνεται σε έναν ιερό χορό ανάμεσα στα δυο σώματα, σε ένα από κοινού άνοιγμα στην ενέργεια της ίδιας της ζωής.

——————————————————————————————————————-
Bιογραφικό
Η σχέση της με την άσκηση και το σώμα ξεκινά από μικρή ηλικία μέσα από την τεχνική και την τέχνη του κλασικού, σύγχρονου και άλλα είδη χορού. Το 2012 συναντά, γοητεύεται και γρήγορα εμβαθύνει στην πρακτική της Hatha Yoga, δίπλα στην δασκάλα της Έλενα Μουρατίδου. Εκπαιδεύεται ως Υoga Instructor, παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων yoga και bodywork, για να ειδικευτεί στην Θεραπευτική Υoga με την Άρτεμις Ανδρικάκη (φυσιοθεραπεύτρια, Yoga Alliance RYT200/ Therapeutic Yoga) συμμετέχοντας στο Τherapeutic Immersion του Anahata Yoga Studio. Η συνάντηση με το Thai Massage και το θεραπευτικό άγγιγμα έρχεται το 2014, για να συμπληρώσει με έναν μοναδικό τρόπο την διδασκαλία της θεραπευτικής yoga και την αποκατάσταση του ασκούμενου σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, έχει εκπαιδευτεί σε Ελλάδα και Ταϊλάνδη με την Λυδία Κώνστα (ΙΤΜ school of Chiang Mai), τον Αndrea Baglioni (Sunshine Network, Lahu Village) και τον Pichest Boonthumme (Chiang Mai). Η άσκηση της στην πρακτική του διαλογισμού της vipassana έρχεται να ολοκληρώσει τις παραπάνω πρακτικες.
Με την πρόθεση να συνεχίσει να μαθαίνει και να μοιράζεται τις όμορφες παραδόσεις που μας φέρνουν πιο κοντά τον έναν στον άλλο, στον εαυτό μας και την παρουσία του Εσωτερικού Θεραπευτή.

share

πρόγραμμα

Σαβ 11/03/2017 — 17:30 - 21:30

κόστος

30 ευρώ