πληροφορίες

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο: Αγιουρβέδα και Γιόγκα
Θάνια Τυμπανάρη, Ξένια Μπολομύτη

Σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό ενσωμάτωσης της Αγιουρβέδα στην πρακτική και τη διδασκαλία της Γιόγκα.
 
Ένα Εκπαιδευτικό Εργαστήριο συνολικής διάρκειας 30 ωρών, το οποίο είναι πιστοποιημένο από τη Yoga Alliance USA στην κατηγορία “Continuing Education”.
 
Οργάνωση και διδασκαλία του προγράμματος:
Θάνια Τυμπανάρη ( Δασκάλα Γιόγκα, Ayurvedic Lifestyle Consultant)
Ξένια Μπολομύτη (Δασκάλα Γιόγκα, Advanced Ayurvedic Massage Therapist)
 
Σε ποιους απευθύνεται:
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δασκάλους γιόγκα, ασκούμενους γιόγκα και σε οποιονδήποτε θέλει να εμβαθύνει στην επιστήμη της Αγιουρβέδα για να επωφεληθεί των γνώσεων αυτών σε διάφορα επίπεδα της ζωής του.
 
Η Αγιουρβέδα είναι ένα πανάρχαιο ολιστικό Ιατρικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία πάνω από 5000 χρόνια, το οποίο στοχεύει στην ισορροπία του σωματικού, νοητικού και ψυχικού επιπέδου. Σημαντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, η άσκηση, η εξωτερική και εσωτερική αποτοξίνωση, το περιβάλλον, καθορίζουν την διατήρηση της υγείας μας.
Η Αγιουβέρδα ακολουθεί πέντε θεραπευτικές οδούς για μια υγιεινή διαβίωση και πνευματική ανάπτυξη:
•Γιόγκα
•Διατροφή
•Βότανα
•Θεραπείες με μαλάξεις και έλαια
•Lifestyle (τρόπος ζωής/σκέψης)
 
Στην διάρκεια των τριών ημερών θα ασχοληθούμε με τους παράγοντες που βοηθούν την υγεία, μιλώντας για τις βασικές αρχές της Αγιουρβέδα.
 
Τι θα κερδίσετε με αυτές τις διδακτικές ώρες:
•Θα μπορείτε να δημιουργήσετε μαθήματα Γιόγκα για να ισορροπήσετε το κάθε Dosha σύμφωνα με τις εποχές, τις ώρες της ημέρας και τη φάση της ζωής κάθε ανθρώπου
•Να προτείνετε στους μαθητές απλά lifestyle tips σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
•Να προσαρμόσετε ένα ιδιωτικό μάθημα Γιόγκα σύμφωνα με τις αρχές τις Αγιουρβέδα.
•Να μάθετε την πρακτική του Αγιουβερδικού μασάζ για προσωπική χρήση.
•Πως να χρησιμοποιείτε τα Αγιουβερδικά έλαια.
•Να έρθετε σε επαφή με την Αγιουβερδική διατροφή.
•Να σχεδιάσετε ένα Αγιουβερδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε ιδιαίτερα μαθήματα ή για προσωπική χρήση.
 
 
Πιστοποίηση:
Οι μαθητές που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρο το εκπαιδευτικό εργαστήριο (παρουσία μαθητή στο πρόγραμμα, παράδοση εργασιών) θα λάβουν την πιστοποίηση από το Anahata Yoga Academy και μπορούν να προσθέσουν 30 ώρες εκπαίδευσης στο προφίλ της Yoga Alliance.
 
Ξένια Μπολομύτη:
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και ζω στο Λονδίνο από το 2007.
Μέσα από το physical theatre, την τεχνική Alexander, τον αθλητισμό και τη Yoga, η ολιστική επιστήμη της Ayurveda με συνάντησε, ως μονοπάτι πια συνειδητοποίησης του κόσμου, των άλλων και του εαυτού μου. Μονοπάτι όμορφο, προκλητικό με συνεχή γνώση και πρακτική. Εκπαιδεύτηκα δίπλα στη Sunita Passi και την Tri-dosha και ως Advanced Ayurvedic Massage Therapist, στόχος μου είναι να αναγνωρίζουν οι μαθητές και πελάτες μου, τη μοναδική τους φύση και ιδιοσυγκρασία (dosha) τους και να αναγνωρίσουν μέσα από αυτή τα εργαλεία που θα τους οδηγήσουν στην ευεξία, νου, σώματος, ενέργειας. Το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση. Μέσα από αυτή και με οδηγό την αναπνοή, τη Yoga, τη διατροφή, το διαλογισμό, τα βότανα, τη χρήση φυτικών ελαίων, το lifestyle, η θεραπεία ολοκληρώνει τη διαδρομή της όπως και η φύση.
‘’Είμαστε ότι τρώμε’’ ναι. Γιαυτό και η υγείας μας ορίζεται από αυτό που συνήθως λέω, ‘’είμαστε η πέψη μας’’. Μέσω της βιολογικής μας υπόστασης, μα και της ψυχολογικής.
Ακολούθησε η εκπαίδευση μου στην Quantum Yoga, Vinyasa Flow βασιμένη στις αρχές της Αyurveda. Βάση της διδασκαλίας μου είναι: pranayama, alignment και letting go. Γιαυτό και κάθε μάθημα είναι διαφορετικό και το συνοδεύει πάντα η ‘’ελαφρότητα’’, playfulness.
Έχω διδάξει σε Yoga Teacher Training modules σε συναργασία με δασκάλους στην Ευρώπη και την Ασία, σε σεμινάρια και προσπαθώ μέσα από ομιλίες σε Κέντρα Υγείας και ευπαθείς ομάδες, να φέρω την Ayurveda λίγο πιο κοντά στη ζωή μας. Ταξιδεύω πολύ, αγαπώ τη φωτογραφία, την ορειβασία και το ελεύθερο camping, με λίγα λόγια, ότι με φέρνει σε επαφή με τη φύση.
Γράφω, για την Ayurveda και πολλά άλλα και προσπαθώ να μένω στο παρόν με την ολότητά μου και την αγάπη μου στη ζωή και την πρακτική μου.
www.ayurvedaliving.co.uk
 
Θάνια Τυμπανάρη:
Η Θάνια ειναι δασκάλα Yoga ERYT200hr, σύμβουλος της Αγιουβέρδα και θεραπεύτρια Thai Yoga Massage.
Σπούδασε Yoga δίπλα στη Lara Baumann και ολοκλήρωσε τις σπουδές το 2011. Η πρακτική της Γιόγκα την οδήγησε να ανακαλύψει παράλληλα την ολιστική πρακτική της Αγιουβέρδα και πήρε το δίπλωμα της Συμβουλευτικής το 2014. Σπούδασε Yin Yoga, Budokon Yoga, Yoga Nidra Διαλογισμό και Yoga for Kids, η οποία την βοηθάει να παραμένει παιδί, διατηρώντας φαντασία και δημιουργικότητά! Συνεχίζει να μαθαίνει καθημερινά μέσα από τη προσωπική πρακτική ,αλλά και από τη διδακτική άλλων σχολών Γιόγκα.
Συγχρόνως με τη συνεχής εκπαίδευση πάνω στη Γιόγκα, ξεκινάει μεταπτυχιακό Ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων.
yogathania.com
 
share

πρόγραμμα

Παρ 31/01/2020 — 16:00 - 21:00
Σαβ 01/02/2020 — 09:00 - 18:00
Κυρ 02/02/2020 — 09:00 - 18:00

κόστος

Η επένδυση περιλαμβάνει όλες τις ημέρες της εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο & τις σημειώσεις και δε συμπεριλαμβάνει τυχόν έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

πολιτική ακύρωσης

Πολιτική Ακύρωσης:
1. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
2. Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
3. Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.