πληροφορίες

Διατροφή & Ανάπτυξη / Παιδιά & Έφηβοι
Αναστάσιος Βαμβάκης

Ένα σεμινάριο που θα μας λύσει πολλές απορίες!
 
Η διατροφή παιδιών και εφήβων είναι σημαντική για την επαρκή κάλυψη σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, για την ομαλή ανάπτυξη, καθώς επίσης και για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών που θα αποτελέσουν πλαίσιο θωράκισης της υγείας στο μέλλον. Το οικογενειακό περιβάλλον κατέχει το πιο σημαντικό ρόλο έχοντας την ευθύνη της υποστήριξης αλλά και της εκπαίδευσης των παιδιών στα πρότυπα υγιεινής διατροφής. Η ενημέρωση των γονέων σε σχέση με την ορθή διατροφική πολιτική, τους στόχους, αλλά και τον τρόπο εφαρμογής σε κάθε ηλικιακή φάση, αποτελεί το πρώτο και το πιο σημαντικό σκαλοπάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Το κάθε παιδί είναι και μία ξεχωριστή περίπτωση καθώς η διατροφική αγωγή είναι μία δυναμική διαδικασία που ο ρόλος των γονέων πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως σε όλη την περίοδο μέχρι την ενηλικίωση.
 
Σε αυτό το δίωρο σεμινάριο θα ενημερωθείτε για τους στόχους διατροφικής αγωγής και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφικής συμπεριφοράς. Θα αναπτυχθούν σημαντικά ζητήματα για τα θρεπτικά συστατικά και θα δοθούν οδηγίες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. Επίσης θα αναλυθούν οι ανάγκες σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά και θα γίνουν παραδείγματα προόδου ανάπτυξης με βάση τις καμπύλες. Τέλος θα ενημερωθείτε για τους δείκτες υγείας που ένας γονέας θα πρέπει να παρακολουθεί και πότε θα υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης.
 
Οργάνωση και Παρουσίαση:
Αναστάσιος Βαμβάκης (Κλινικός/Αθλητικός Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, RD, PgD, MSc)
share

πρόγραμμα

Σαβ 08/12/2018 — 18:00 - 20:00

κόστος

20 Ε (προ ΦΠΑ)

πολιτική ακύρωσης

1. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
2. Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
3. Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.