πληροφορίες

Conscious Eating: “Χορτοφαγία. Μύθοι και Αλήθειες.”

Συνειδητή Διατροφή είναι μια Διατροφή με επίγνωση, πρόθεση και προσοχή. Το πρόγραμμα Συνειδητή Διατροφή που ετοιμάζει το Anahata Yoga studio είναι μια σειρά από Διαλέξεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχει στόχο να σας βοηθήσει και να σας ενημερώσει για μια υγιή και πλήρη καθημερινή διατροφή σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

” Χορτοφαγία: Μύθοι και αλήθειες ”

Η ομιλία απευθύνεται σε όλους όσους, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, θέλουν να περιορίσουν ή ακόμη και να διακόψουν την κατανάλωση κρέατος και επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για ένα διατροφικό μοντέλο που βασίζεται κυρίως στις φυτικές τροφές και λιγότερο στο κρέας, εξασφαλίζοντας όμως ισορροπία, ασφάλεια και ευκολία στην εφαρμογή του.

Κάποια ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ομιλία είναι:
«Αν γίνω χορτοφάγος, θα πρέπει να τρώω μόνο σαλάτες; Αν δεν τρώω κρέας, από πού θα προσλάβω πρωτεΐνη; Αν κόψω τελείως το κρέας, κινδυνεύω να εμφανίσω σιδηροπενική αναιμία; Υπάρχουν φυτικές πηγές ω-3 λιπαρών; Ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Μπορώ να καλυφθώ διατροφικά αν γίνω χορτοφάγος. Σε ποιες εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλλεται ένας χορτοφάγος και πόσο συχνά»;
————————————————–
Ο Κων/νος Κούτσικας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Απέκτησε Master of Science στην Κλινική Διατροφή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα διατροφής όπως το «The Postmenopausal Health Study» και «Healthy Growth Study». Αρθρογραφεί και κάνει διαλέξεις σε θέματα διατροφής σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων. Eίναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου χορτοφαγίας στην Ελλάδα. Είναι μαραθωνοδρόμος και ταυτόχρονα ασχολείται με την διατροφική υποστήριξη για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αθλητικής απόδοσης. Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις του σε συνέδρια καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται από το 2007 ως ελεύθερος επαγγελματίας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στην Θεσσαλονίκη.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του medNutrition.gr.

share

πρόγραμμα

Σαβ 15/10/2016 — 18:00 - 20:00

κόστος

Free!