πληροφορίες

Anusara-Inspired™ Yoga Workshop

”Prana and Apana Vayu : Δύναμη και Ισορροπία μέσω της πολικότητας των Ενεργειών”
Inversions & Arm Balances

Σε αυτό το εργαστήριο θα εστιάσουμε σε ανεστραμμένες άσανα και στις στηρίξεις χεριών. Θα συμπεριλάβουμε στην πρακτική μας ασκήσεις αναπνοής(pranayama), εσωτερικά ενεργειακά κλειδώματα(bandhas), και θα μάθουμε τις απαραίτητες αρχές ευθυγράμμισης οι οποίες θα μας βοηθήσουν ώστε να έχουμε μια βαθύτερη εμπειρία των θέσεων αυτών.
Στη φιλοσοφία της γιόγκα η πράνα, η ζωτική μας ενέργεια ή αλλιώς η μάχα-πράνα, εδρεύει σε πέντε κύριες περιοχές του σώματος. Αυτές είναι γνωστές σαν οι πέντε ζωτικοί άνεμοι(pancha vayus). Θα εξερευνήσουμε και θα βιώσουμε στο σώμα μας δύο από αυτές, την prana και την apana vayu έτσι ώστε να ανακαλύψουμε τη δυναμική ισορροπία που ενυπάρχει ανάμεσα τους. Η ισορροπία αυτή είναι ανάμεσα στη σταθερότητα και δύναμη και στην αίσθηση της διεύρυνσης και της ελευθερίας. Αυτό θα μας δώσει μια άλλη ποιότητα στις πιο δύσκολες και απαιτητικές ανεστραμμένες άσανα και στις στηρίξεις στα χέρια.
Ένα στρωματάκι, η αναπνοή μας, μια ωραία παρέα, και πολλά arm balances και inversions, θα είναι οι συνοδοιπόροι μας προς άλλο ένα μικρό-μεγάλο ταξίδι προς τα μέσα!

——————————————————————————————————————-

Γιάννης Γέρου, Anusara-Inspired™ Yoga Teacher:

Ο Γιάννης είναι ένας έμπειρος, ενθουσιώδης και μεταδοτικός δάσκαλος γιόγκα, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα μαθήματα του έχουν δυναμικό χαρακτήρα, εστιάζουν σε μια πιο εσωτερικευμένη πρακτική και στην θεραπευτική διάσταση της γιόγκα, μέσω της επίγνωσης της αναπνοής και της σωστής ευθυγράμμισης.

Ήρθε σε επαφή με τη Yoga για πρώτη φορά το 2002 σαν φοιτητής. Από το 2003 άρχισε να εξασκείται σε διαφορετικά συστήματα γιόγκα πιο τακτικά. Το 2007 ολοκλήρωσε 200 ωρών πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα στο Νysy studios με τη Βιβή Λέτσου.
Το ίδιο διάστημα γνώρισε την Anusara Yoga η οποία τον ενέπνευσε να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με εξαιρετικούς δασκάλους όπως οι: Carlos Pomeda & Dr.Douglas Brooks (ταντρική φιλοσοφία της γιόγκα) – Todd Tessen, Desiree Rumbaugh, Noah Maze, Sue Elkind, Sianna Sherman, Jaye Martin, B.J.Galvan (σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων της Anusara) – Martin Kirk & Todd Norian (ανατομία και θεραπεία της γιόγκα) – Χρήστος Παύλου (Iyengar γιόγκα) – Swami Nirvikalpa (πραναγιάμα), κ.ά.

share

πρόγραμμα

Σαβ 18/02/2017 — 18:00 - 20:30

κόστος

20 ευρώ