πληροφορίες

Αφυπνίζοντας τον Αυθεντικό Εαυτό – Αναγνωρίζοντας τις Σκιές 1
Θεόδωρος Κυριακός

Αυτό το σεμινάριο είναι μια εισαγωγική εργασία σε βάθος, για όλους τους πνευματικούς αναζητητές. Αποτελείται από θεωρητικά και βιωματικά στοιχεία, και έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει τα εργαλεία για την εσωτερική διεργασία και την αναζήτηση.
 
Το ταξίδι της ανακάλυψης του αυθεντικού εαυτού είναι μια αναζήτηση της ελευθερίας και της ευτυχίας. Υπάρχουν φορές που η διεργασία αυτή είναι προκλητική και δύσκολη, άλλες φορές είναι διασκεδαστική, και πάντα ενδιαφέρουσα μιας και φέρνει σοφία, διορατικότητα και “άνοιγμα” στην καρδιά σε όσους επέλεξαν να την ακολουθήσουν. Είναι ένα ταξίδι μέσα από τις “Σκιές” μας (τα μέρη μέσα μας που στερούνται του φωτός της συνειδητότητας), για να ανακαλύψουμε τον Αυθεντικό μας Εαυτό, το “εσωτερικό Φως” μας.
 
Η αποκάλυψη του αυθεντικού μας Εαυτού είναι το μονοπάτι της αγάπης, της ελευθερίας και της ευτυχίας. Συνδεόμενοι με την έμφυτη σοφία μας, μαθαίνουμε να βλέπουμε το δώρο σε κάθε πρόκληση.
 
Η δουλειά με τη “σκιά” μας είναι καθοριστική για τη θεραπεία της σχέσης σώματος-νού-ψυχής-πνεύματος, και το να την αποφεύγουμε δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ αυτών. Μαθαίνοντας να ιχνυλατούμε τη σκιά μας, το ασυνείδητο γίνεται συνειδητό και εμπλουτίζουμε την ζωή μας με περισσότερη αγάπη, αυθεντικότητα, ελευθερία και εσωτερική δύναμη.
 
Θα μάθουμε πως να ξεδιπλώσουμε τις εσωτερικές ιστορίες μας, ώστε να μεταφερθούμε από ένα σημείο αντίδρασης σε ένα σημείο συνειδητής δράσης. Όταν αναπτύσσουμε και εμβαθύνουμε τη σχέση με τον αυθεντικό ανώτερο Εαυτό, τότε μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τις ψευδαισθήσεις και βελτιώνουμε την ποιότητα των σχέσεων με τους συντόφους μας, τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους δασκάλους, τους συναδέλφους και τη ζωή μας γενικότερα.
 
Σε αυτά τα βιωματικά εργαστήρια θα διερευνήσουμε τους τρόπους να καλλιεργούμε τον εσωτερικό μας παρατηρητή, για να κατανοήσουμε καλύτερα τους δυσλειτουργικούς ρόλους που παίζουμε. Θα μάθουμε πώς να επεξεργαζόμαστε τα δύσκολα συναισθήματα και να γίνουμε πιο συνειδητοί χρησιμοποιώντας το διαλογισμό, το σώμα μας, και τη δύναμη της ενεργής δημιουργικής φαντασίας. Ο Θεόδωρος Κυριάκος θα προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων και προσεγγίσεων που προέρχονται τόσο από την υπερπροσωπική (transpersonal) ψυχοθεραπεία όσο και από διάφορες πνευματικές παραδόσεις. Αυτά τα εργαλεία θα είναι εύκολα προσβάσιμα για να εφαρμοστούν στην καθημερινή σας ζωή.
 
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
– Εισαγωγή στην έννοια της ψυχολογικής και πνευματικής «Σκιάς» και τη σημασία της στην αυτοβελτίωσή μας.
– Κατανόηση των δυσλειτουργικών ρόλων που παίζουμε ασυνείδητα στη ζωή μας και πως να βγούμε απο αυτούς.
– Πρακτικές ενεργής φαντασίας (Jungian Active Imagination), προκειμένου να γνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε έναν πιο αληθινό και ολοκληρωμένο Εαυτό.
 
Οργάνωση & Παρουσίαση:
Θεόδωρος Κυριάκος
share

πρόγραμμα

Σαβ 06/04/2019 — 10:00 - 17:00
Κυρ 07/04/2019 — 10:00 - 17:00

κόστος

1 ημέρα->100 Ε
2 μέρες->175 Ε

πολιτική ακύρωσης

1. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
2. Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
3. Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.