πληροφορίες

Συνεδρίες Baby Massage IAIM
Ιωάννα Παυλίδου

Η πανάρχαια πρακτική του βρεφικού μασάζ έχει διαδοθεί εδώ και δεκαετίες σε όλον τον κόσμο από τον Διεθνή Οργανισμό Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ) ως μία ευχάριστη ομαδική δραστηριότητα. Η εκπαιδεύτρια χρησιμοποιώντας κούκλα επίδειξης, καθοδηγεί τους γονείς, ενώ αυτοί προσφέρουν μασάζ στο μωράκι τους μέσα σε ένα ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον.
Σε κάθε μία από τις πέντε συναντήσεις εισάγεται ένα νέο σημείο του σώματος και εξασκούμαστε επαναλαμβάνοντας τα προηγούμενα. Στο τέλος κάθε συνάντησης συζητάμε θεωρητικά θέματα σχετικά με τη βρεφική ανάπτυξη και μοιραζόμαστε σκέψεις και εμπειρίες με τους υπόλοιπους γονείς. Από την πρώτη συνάντηση παρέχεται έντυπο υλικό με τις μαλάξεις και λαδάκια για εξάσκηση στο σπίτι. Με την ολοκλήρωση των πέντε συναντήσεων, οι γονείς θα έχουν εξασκηθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βρεφικού μασάζ ΙΑΙΜ (http://www.iaim.net/) και θα μπορούν να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους, προσφέροντας ποιοτικό και απολαυστικό χρόνο στο παιδί τους για μια ζωή.
Οι μαλάξεις του προγράμματος του βρεφικού μασάζ IAIM, βασίζονται σε έρευνες σχετικά με τη ψυχοσωματική ανάπτυξη του βρέφους και συνδυάζουν τεχνικές ινδικού μασάζ, σουηδικών μαλάξεων, ρεφλεξολογίας και ήπιων κινήσεων. Χαλάρωση, εκτόνωση των εντάσεων, βελτίωση του ύπνου, ανακούφιση από σφιξίματα και πόνους, τόνωση του μυοσκελετικού και του κυκλοφορικού συστήματος είναι μερικά από τα αμέτρητα σωματικά οφέλη του μασάζ για τα βρέφη.
Εκτός από τα σωματικά οφέλη, το μωράκι ωφελείται και σε συναισθηματικό και γνωστικό επίπεδο, καθώς το μασάζ είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που ενθαρρύνει τη δημιουργία δεσμού μεταξύ βρέφους και γονέα. Η αίσθηση της αφής είναι η πρώτη που αναπτύσσεται στο έμβρυο φανερώνοντας τη σημασία του θετικού αγγίγματος ως ανάγκη εξίσου βασική και απαραίτητη, όσο η τροφή και ο ύπνος. Επιπλέον, μέσα από το μασάζ, το βρέφος αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί τα σωματικά του όρια και καλλιεργείται η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης. Σκοπός του Διεθνούς Οργανισμού Βρεφικού Μασάζ είναι η προώθηση του θετικού αγγίγματος και της επικοινωνίας μέσα από εκπαίδευση, διδασκαλία και έρευνα, έτσι ώστε γονείς, φροντιστές και βρέφη σε όλον τον κόσμο να δέχονται αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό.
Τα μαθήματα βρεφικού μασάζ απευθύνονται σε γονείς και βρέφη 2-12 μηνών. Το μωράκι δέχεται μασάζ από έναν γονιό σε κάθε συνάντηση, ενώ στο χώρο υπάρχουν κούκλες για να εξασκηθεί ο άλλος γονέας ή για εξάσκηση σε περίπτωση που το μωρό κοιμάται. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη του μωρού μας (τάισμα, άλλαγμα, ύπνος, κλπ) στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Φέρνουμε μαζί μας μία κουβερτούλα ή ένα σεντονάκι του μωρού και οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο για την περιποίησή του αυτήν τη μιάμιση ώρα.
*Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρες διεξαγωγής είναι 11:30-13:00.
**Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η εγγραφή.
Λίγα λόγια για την Ιωάννα Παυλίδου:
Η Ιωάννα Παυλίδου είναι μουσικοπαιδαγωγός και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι ασκούμενη της γιόγκα από το 2007. Το 2014 απέκτησε τον τίτλο Yoga Arts Instructor (200 hr) μετά από εκπαίδευση με την Iliananda – Joanna Hatzisavva, επίτιμο μέλος του International Yoga Federation.
Τον Αύγουστο του 2016 ολοκλήρωσε στην Ιταλία, εκπαίδευση στο σύστημα Rainbow Kids Yoga σε συνεργασία με το σύστημα Birthlight, αποκτώντας τον τίτλο Family & Community Yoga Teacher (360/300 hr). Με δασκάλους τους Francoise Freedman, Gopala Amir Yaffa, Angel Yaffa, Aruro Peal και Sally Lomas εξειδικεύτηκε στις εξής ενότητες: Fertility Yoga, Prenatal Yoga, Postnatal Yoga, Baby Yoga, Kids Yoga Teens Yoga, Yoga in the Classroom & Chair Yoga, Family Yoga, Partner & Tantra Yoga, Community Yoga, Wise Woman Yoga, Yoga Therapy και Senior Yoga.
Τον Δεκέμβρη του 2017 εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα στο Βρεφικό Μασάζ ΙΑΙΜ, (International Association of Infant Massage) με την Esther Marom και την Thomai Maganari.
Από το 2014 έχει συνεργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και δασκάλα γιόγκα (Prenatal, Baby, Toddler, Kids και Hatha) με διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης όπως το Budha Libre Yoga Studio, το Kinoume Studio Χορού, τη Σχολή Χορού Καφαντάρη, το Δημοτικό Σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τη Χανθ, τα Παιδικά Χωριά SOS αλλά και με διάφορες θεατρικές ομάδες, γυμναστήρια και fitness studio.
Μετά από μία δεκαετία εξάσκησης και πέντε χρόνια διδασκαλίας, συνεχούς επιμόρφωσης και μελέτης γύρω από τη γιόγκα και τα παιδαγωγικά, το ενδιαφέρον της έχει εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο η γιόγκα μπορεί να προσαρμοστεί όχι μόνο στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινής ζωής αλλά και στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Ενθαρρύνοντας έτσι, μικρούς και μεγάλους μαθητές να υιοθετούν τη φιλοσοφία και τις πρακτικές της γιόγκα στην καθημερινή τους ζωή με κάθε τρόπο, σε κάθε χώρο και κάθε στιγμή.
share

πρόγραμμα

Πεμ 11/10/2018 — 11:30 - 13:00
Πεμ 18/10/2018 — 11:30 - 13:00
Πεμ 25/10/2018 — 11:30 - 13:00
Πεμ 01/11/2018 — 11:30 - 13:00
Πεμ 08/11/2018 — 11:30 - 13:00

κόστος

για τις 5 συναντήσεις -> 80 ευρώ
*δε συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%