πληροφορίες

Αγιουρβέδα και Αποτοξίνωση
Θάνια Τυμπανάρη

Αγιουβέρδα – Σεμινάριο Αποτοξίνωσης βασισμένο στις βασικές αρχές της Αγιουβέρδα.
Αγιουβερδική διατροφική συμβουλευτική για υγεία και ευεξία
Η Αγιουβέρδα είναι ένα πανάρχαιο ολιστικό Ιατρικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία πάνω από 5000 χρόνια, το οποίο στοχεύει στην ισορροπία του σωματικού, νοητικού και ψυχικού επιπέδου. Σημαντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, η άσκηση, η εξωτερική και εσωτερική αποτοξίνωση, το περιβάλλον, καθορίζουν την διατήρηση της υγείας μας. Η Αγιουβέρδα ακολουθεί πέντε (5) θεραπευτικές οδούς για μια υγιεινή διαβίωση και πνευματική ανάπτυξη:

Γιόγκα
Διατροφή
Βότανα
Θεραπείες με μαλάξεις και λάδι
Lifestyle (τρόπος ζωής/σκέψης)

Σύμφωνα με την ολιστική πρακτική της Αγιουβέρδα, η υγείας μας είναι αποτέλεσμα ισορροπίας των τριών (3) βασικών σωματικών/ενεργειακών τύπων (Doshas) : Vata (αέρας), Pitta (Φωτιά), Kapha ((Γη). Σε κάθε έναν από εμάς, κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο ενέργειας, το οποίο αποτελεί τον συνδυασμό των βιολογικών/σωματικών, νοητικών/πνευματικών & ψυχικών/συναισθηματικών χαρακτηριστικών. Αυτός ο συνδυασμός ονομάζεται dosha.
Μέσω ενός ερωτηματολογίου θα ανακαλύψετε το δικό σας μοναδικό dosha. Σύμφωνα με αυτό θα γνωρίσετε μία προσέγγιση αποτοξίνωσης με απλά διατροφικά εργαλεία, τα οποία μπορείτε να χρησημοποιείτε καθημερινά! Θα μάθετε επίσης στάσεις Γιόγκα και ασκήσεις αναπνοής σημαντικές για την αποτοξίνωση σας.
Θα υπαρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε ερώτηση!
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου μπορείτε να κλείσετε 1 ώρα προσωπική Αγιουβέρδικη Συμβουλευτική.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, απλά φέρτε τον υπέροχο εαυτό σας και περιμένω να σας γνωρίσω από κοντά!
” When diet is wrong, medicine is of no use. When diet is correct, medicine is of no need.” Ayurvedic proverb

Ημερομηνίες:
6 Μαΐου 2017 17:30 – 19:30

Κόστος:
30 ευρώ

Θάνια Τυμπανάρη:

Με λένε Θάνια ή τουλάχιστον έτσι με φωνάζουν. Το πραγματικό μου όνομα – αν ισχύει κάτι τέτοιο- είναι Αθανασία και αντιπροσωπεύει τη ζωή μου μέχρι τώρα!
Έχω ταξιδέψει αρκετα, έχω ζήσει σε διαφορετικά μερη και έχω γεμίσει με εμπειρίες μοναδικές! Όχι, δεν είμαι τόσο παράτολμη όσο ακούγεται, αλλά ούτε και το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Έπεσα και σηκώθηκα πολλές φορές, αυτό λέγεται ζωή, έτσι δεν είναι;
Οι σπουδές μου, με οδήγησαν εδώ που είμαι: Κοινωνιολογία, Υποκριτική, Σωματικό Θέατρο, Yoga και Αγιουβέρδα. Σπούδασα Yoga δίπλα στη Lara Baumann και ολοκλήρωσα τις σπουδές το 2011. Η πρακτική μου, με οδήγησε να ανακαλύψω παράλληλα την ολιστική πρακτική της Αγιουβέρδα και πήρα το δίπλωμα της Συμβουλευτικής το 2014. Σπούδασα Yin Yoga, πιο στατική αλλά απαιτική πρακτική, Budokon Yoga, ένα συνδυασμό Yoga και πολεμικών τεχνών και Yoga for Kids, η οποία με βοηθάει να παραμένω παιδί, διατηρώντας την φαντασία και τη δημιουργικότητα μου! Συνεχίζω να μαθαίνω καθημερινά από τη δική μου πρακτική, αλλά και απο τη διδασκαλία άλλων δασκάλων απο διαφορετικές σχολές Yoga.
Είμαι ονειροπόλα, παραμυθού και μου αρέσει να στοχάζομαι χωρίς σταματημό! Λατρεύω τη μαγειρική και γίνομαι drama queen, από αυτές των αρχαίων τραγωδιών! Τα μαθήματα λοιπόν περιέχουν όλα αυτά τα στοιχεία: μπορούν να είναι παιχνιδιάρικα, ” γευστικά “, συναισθηματικά και γεμάτα ιστορίες!
Η πρακτική μου βασίζεται στη Vinyasa, γιατί όλα στη ζωή είναι συγχρονισμός αναπνοής και κίνησης. Με εμπνέει η τεχνική Alexander, η Αγιουβέρδα, ο χορός και οι πολεμικές τέχνες και αφήνω τους μαθητές μου να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες στο yoga mat τους!

share

πρόγραμμα

Σαβ 06/05/2017 — 17:30 - 19:30

κόστος

30 Ευρώ