λεπτομέρειες

Θεμελιώδης Βασική Εκπαίδευση στο Ταϊλανδέζικο Μασάζ

Η διδασκαλία είναι από μόνη της τέχνη και πρώτη υποχρέωση του δασκάλου είναι να εμπνεύσει στους ανθρώπους που τον τιμούν ως μαθητές το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει να θυμηθούν τα ξεχωριστά χαρίσματα που έχουν στην Ψυχή τους, το ιδιαίτερο άγγιγμά τους, να τους ενθυμήσει την αρχέγονη θεραπευτική Τέχνη του Αγγίγματος..

Εκπαίδευση στο Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ, εμπνευσμένη από τις τρεις μεγαλύτερες σχολές του Chiang Mai, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του μοναστηριού του Wat Pho και εμπλουτισμένη με αρχές και τεχνικές από το Sacred Dance του Sunshine Network και τις θαυματουργές θεραπευτικές τεχνικές του blind master Arjan Sinchai Sukparsert.

Η εκπαίδευση στο Thai Massage έχει μερικά κοινά με την εκπαίδευση στη Yoga.
Χρειάζεται κάποιος γερές βάσεις για να ξεκινήσει υπεύθυνα και στ’ αλήθεια, η εκπαίδευσή του δεν τελειώνει ποτέ. Διαρκώς ο ασκούμενος μπορεί εξελίσσεται και να μαθαίνει εμβαθύνοντας στις τεχνικές του, όσο η πρακτική του διαρκεί.

Αυτό που θα συμβεί στις 48 ώρες που θα αλληλοδιδαχθούμε είναι να χτίσετε βήμα βήμα την εμπιστοσύνη στο άγγιγμά σας και να εμβαθύνετε κομμάτι κομμάτι στις τεχνικές που για 2500 χιλιαδες χρόνια θεραπεύουν σώμα, νου και συναισθήματα!

Και σίγουρα κανείς δεν θα σας προτρέψει να σταματήσετε να μαθαίνετε μετά από αυτήν, παρά σίγουρα θα αποτελέσει εφαλτήριο για όποιον αγαπά ήδη ή έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το θεραπευτικό άγγιγμα του Thai Massage!

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

 • Περισσότερες από 120 τεχνικές του Traditional Thai Massage σε όλες τις θέσεις (καθιστή, ύπτια, πρηνή και πλάγια θέση).
 • Θεωρητική και οπτικοποιημένη ανάλυση των γραμμών ενεργειας (Sen στην ταϊλανδέζικη γλώσσα) όπου επιδρούν οι τεχνικές του Thai Massage.
 • Τις τεχνικές του Thai Stretching – Thai Yoga, παθητικές διατάσεις για το δέκτη σε θέσεις Yoga, ήπιες στροφικές διατάσεις, χειρισμούς ρυθμικού λικνίσματος.
 • Αντενδείξεις και περιορισμούς στην εφαρμογή του Thai Massage, σύμφωνα και με τις επιταγές του Royal Thai Massage of Thailand.
 • Hθικές Αρχές της πρακτικής, προετοιμασία και προστασία του ασκούμενου σύμφωνα με τα στοιχεία της Αληθινής Αγάπης (Καλοσύνη, Ενσυναίσθηση, Ευδαιμονία, Ελευθερία)
 • Αποτελεσματική λήψη ιατρικού ιστορικού πριν την εφαρμογή.
 • Δημιουργία ομάδας μεταξύ των εκπαιδευόμενων για ελεύθερη πρακτική στην διάρκεια της εκπαίδευσης και μετά το πέρας αυτής.

Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν υπεύθυνα και εκείνοι που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στο παρελθόν και θέλουν να εμβαθύνουν ουσιαστικά στην άσκηση μιας από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους μαλαξης.

Διδάσκει: η Νεκταρία Καπούλα

Λίγα λόγια για το Thai Massage και το Thai Yoga Massage:

Η ιστορία της Αρχαίας Θεραπευτικής Τέχνης χάνεται στα βάθη των αιώνων, ξεκινώντας 2.500 χρόνια πριν με τον ιστορικό πατέρα της μεθόδου τον Jivaka Kumar Bhaccha, προσωπικό ιατρό και στενό φίλο του Βούδα, και τοποθετείται στην Ινδία. Με την εξάπλωση του Βουδισμού η πρακτική του συστήματος που συνδυάζει την Αγιουρβέδα και την Κινέζικη Ιατρική, και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ικανότητας του ανθρώπου για αυτοϊαση σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, μεταφέρθηκε στην γειτονική χώρα όπου απέκτησε τα ιδιαίτερα χακτηριστηκά της.

Διαδόθηκε έως τις μέρες μας από τις μεταφράσεις των αρχαίων κειμένων το 1906 επί της Βασιλείας του Ραμα Δ’ καθώς και τον Asokananda, ιδρυτή του Sunshine Network, ο οποίος εισήγαγε τις αρχές του Sacred Dance.

Στο παραδοσιακό Thai Massage, όπως εφαρμόζεται στους ναούς της Chiang Mai, οι τεχνικές εφαρμογής είναι στατικές, στο Thai Yoga Massage περιλαμβάνουν μια ήπια ρυθμική κίνηση. Και στις δύο μεθόδους αυτό που αποζητούμε είναι μια ιερή επικοινωνία των δύο σωμάτων, με πυλώνα την Άνευ Όρων Αγάπη που θα ξυπνήσει την φλόγα του εσωτερικού μας Θεραπευτή.

Εκτός των όποιων ειδικότερων θεραπευτικών επιδράσεων, γενικά με το Thai/Thai Yoga Massage υποβοηθούμε το σώμα του δέκτη στα εξής:

 • Να χαλαρώσει από το άγχος, τη νευρική ένταση, την κούραση και τις μυϊκές κράμπες.
 • Να τονώσει την λειτουργία στους τένοντες, τους μύες και τις αρθρώσεις.
 • Να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του.
 • Να αυξήσει την ζωτικότητα και συνειδητότητα του δέκτη.

Στην σημερινή αποξενωμένη για τους ανθρώπους εποχή, και στις κοινωνικές επιταγές που για πολλά χρόνια ενοχοποιούσαν το άγγιγμα και το περιόριζαν ασφυκτικά, η πρακτική του Thai Massage μας διδάσκει επίγνωση στις προθέσεις μας όταν αγγιζουμε ένα σωμα, συγκέντρωση στις αναπνοές που μας συνδέουν μαζί του και βασικότερο όλων, μας διδάσκει να δημιουργούμε για κάποιον άλλον άνθρωπο τον χώρο που έχει ανάγκη το φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό σώμα για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της αυτοΐασης που υπάρχει μέσα σε όλους μας.
Όμοια με το διαλογισμό, η πρακτική του Thai Massage μας μαθαίνει να αγγίζουμε με ευγενή καλοσύνη, και πριν αγγίξουμε, ν’ αφουγκραζόμαστε σιωπηλά.

“Οι ποιότητες των «Τεσσάρων Σταδίων Συνειδητότητας», η ευγένεια και καλοσύνη(METTA), η συμπόνοια για όσους υποφέρουν και η επιθυμία να απαλύνουμε τον πόνο αυτό, ξεκινώντας πάντοτε από εμάς τους ίδιους (KARUNA), η απουσία φθόνου(MUDITA) και η απουσία επίκρισης(UPEKSHA), ήταν η αιτία για να εμβαθύνω ολοένα και περισσότερο, διαρκώς ασκούμενη, στην πρακτική του Thai Massage, μαγεμένη ακόμη περισσότερο από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Ταϊλάνδη.
Οι ποιότητες αυτές έγιναν η έμπνευση να αποφασίσω να μοιραστώ και με άλλους συνοδοιπόρους τις Αρχές και τις Τεχνικές ειδικά αυτής της Αρχαίας μεθόδου.
Κάθε φορά που ένας ανθρωπος ανοίγει το δικό του μονοπάτι στην θεραπεία του, ο κόσμος γεμίζει ελπίδα να γίνει καλύτερος.
Με άξονα αυτό αναλαμβάνω να σας μεταφέρω τις γνωσεις που έχω αποκομίσει με ευγνωμοσύνη σε όσους μαθήτευσαν πριν από έμενα και με την ελπίδα να νιώσετε την δική σας έμπνευση για την διάδοση τους.”

Λίγα λογια για τη Νεκταρία Καπούλα, member of THAI (Thai Healing Association International) & πιστοποιημενη εκπαιδεύτρια από το Ταϊλανδέζικο Υπ. Παιδείας:

Με την ανοιχτή ψυχή που έχουμε μικρά παιδιά ήξερα πως αξίζει στον κόσμο μας να ζεις έστω για να βλέπεις τον ήλιο να ανατέλλει κάθε χάραμα και πως μονάχα ακολουθώντας την καρδιά μας μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι..

Στα 9, η δασκάλα μου, νιώθοντας την αγάπη μου για την μάθηση και την διδασκαλία, μου έδωσε την ευκαιρία να την αντικαταστήσω σε ένα μάθημα γλώσσας και ήταν τότε, που ο σπόρος φυτεύτηκε μέσα μου για πάντα. Στα 16 απέκτησα το Cambridge Proficiency in English και το Zertifikat Deutsch (ZD) του Goethe Institut Athen. Στα 18 εισήχθη στο ΤΕΙ Πειραιά και αποφοίτησα με πτυχίο Διοίκησης & Οικονομίας, ορκιζόμενη Λογίστρια το 2006. Στο ρουν της ζωής, διδάσκοντας παράλληλα Αγγλικά σε παιδιά και ενήλικες, εργάστηκα σε διάφορους τομείς (πωλήσεις, διεύθυνση καταστήματος supermarket, εμψυχωτής παιδιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα, λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και φάρμας, Greenpeace και WWF, Aegean Airlines και πολλά ακόμη, λιγότερο ή περισσότερο εντυπωσιακά), πάντοτε όμως το κριτήριο μου ήταν η επαφή με την φύση, η επικοινωνία με τους ανθρώπους και η μετάδοση της γνώσης. Κομβικό σημείο για μένα, όταν μέσω του καρδιακού μου φίλου Μανώλη Ισχάκη, οι θεραπείες NLP , Time-LineTherapy, Hypnotherapy που έλαβα και η μελέτη σε βάθος του πρώτου του βιβλίου «Thekeytoourmind», μεταφράζοντάς το στην Αγγλική γλώσσα, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την πραγματική μου στροφή σε ότι με καλούσε από καιρό. Σύντομα εξέλιξα την πρακτική μου στη Yoga σε σπουδές και πιστοποιήθηκα ως δασκάλα HathaYoga από την ακαδημία Lotos. Με πολύ αγάπη παρακολούθησα εκπαίδευση KidsYoga με το σύστημα της Rainbow YogaAcademy, μελετώντας και το σύστημα της Satyananda Yoga για παιδιά μιας και “εάν μαθαίναμε στα οκτάχρονα παιδιά να διαλογίζονται, ο κόσμος θα άλλαζε σε μία μόλις γενιά”. Έως και σήμερα συνεχίζω τις εκπαιδεύσεις και σε άλλα συστήματα Yoga, (Yin, Thai, Acro&Partner) όπως και σε βαθύτερα κομμάτια της φιλοσοφίας της (Meditation, Pranayama, NadaYoga). Παράλληλα, η μαγεία της επαφής με οδήγησε στην αρχέγονη τέχνη της χειροπρακτικής και της θεραπευτικής μάλαξης. Ολοκλήρωσα της σπουδές μου στο παραδοσιακό Thai Massage (NuadThai), Thai Oil Massageκαι Chair Thai Massage στην Charisma Academy του Λονδίνου με πτυχίο από το TMC της Chiang Mai αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας της Ταϊλάνδης. Ακολούθησαν άλλα είδη μασάζ, όπως το Φυσικό Lifting Προσώπου – (Rejuvance), Sports & Trigger Points Treatment, Swedish. Έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια Modern Dance, Physical Theater, Aerial Silks. Έλαβα από την αγαπημένη μου, Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη την ενεργειακή εργασία της Shamballa, και την μύηση του Munay Ki, την Δύναμη της Αγάπης της Σαμανικής Θεραπείας. Μεγάλος σταθμός, η συμμετοχή μου στο UPW (Unleash the Power Within) του μοναδικού Tony Robbins, είμαι ευγνώμων και για αυτό. Σήμερα, παραδίδω μαθήματα Yoga και Αγγλικών. Παρέχω συνεδρίες Massage συνδυαστικά, ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε δέκτη. Οργανώνω σεμινάρια Thai Massage σε όλη την Ελλάδα για όλους εκείνους που θα ήθελαν να μπορούν να το βιώνουν στην καθημερινότητα τους. Διεξάγω με αγαπημένους συναδέλφους Yoga & Massage Retreats στην όμορφη χώρα μας για Έλληνες και τουρίστες.

Πάντοτε μαθήτρια, μένω κάθε φορά έκπληκτη από τα πόσα μαθαίνεις ενώ διδάσκεις..

Αν σε κάτι θέλεις να γίνεις εξαιρετικός σπούδασε το σε βάθος και από όλες τις σκοπιές..

Ημερομηνίες

17-18, 24-25 Νοεμβρίου & 8-9 Δεκεμβρίου 2018

Επένδυση

Η επένδυση περιλαμβάνει:

 • Συνδυαστικό Εγχειρίδιο με όλες τις απαιτούμενες γνώσεις.
 • Ειδικό εύχρηστο εγχειρίδιο της πρακτικής, πρωτοποριακής σχεδίασης, copyright Νεκταρία Καπούλα.
 • Βιβλιογραφία για να εμβαθύνετε στην πρακτική και κάθε δυνατή πληροφόρηση για την πρακτική σας.

Πιστοποίηση

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε:

 • Την ικανότητα να εφαρμόζετε μία ολοκληρωμένη συνεδρία Thai Massage (διάρκειας από μία έως τρεις ώρες, -και πολύ παραπάνω αν εφαρμόσετε όλες τις τεχνικές που θα διδαχθούν!) σε ολόκληρο το σώμα, στην ενδεδειγμένη για τον κάθε δέκτη θέση.
 • “Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου Professional Thai Massage/Thai Yoga Massage” από τη σχολή με την υπογραφή της Νεκταρίας Καπούλα.
 • Την αναγνώριση του πτυχίου από το Υπ. Παιδείας & Υγείας της Ταϊλάνδεζικης Κυβέρνησης.

Πολιτική ακύρωσης

 • Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται
 • Σε περίπτωση ακύρωσης εώς και ένα μήνα πριν, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής
 • Σε περίπτωσης ακύρωσης ένα μήνα πριν και λιγότερο, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.