λεπτομέρειες

Prenatal & Postnatal Yoga Teacher Training Course

Η εγκυμοσύνη είναι μία πανέμορφη φάση της θηλυκής φύσης και η γέννηση είναι η αποκορύφωση αυτής της εμπειρίας. Η εγκυμονούσα μαθαίνει να παραχωρεί συνειδητά το σώμα της στο έμβρυο και να διευρύνει και άλλες πτυχές του εαυτού της για να υποδεχτεί το μωρό της. Οι αλλαγές στον οργανισμό-ιδίως στο ορμονικό σύστημα-είναι πολλές και τα συμπτώματα επίσης πολλά και ποικίλα.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να εμβαθύνει στην κατανόηση των αναγκών αλλά και των απίστευτων δυνατοτήτων της γυναίκας κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού και της λοχείας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις τεχνικές διδασκαλίας τάξεων γιόγκα με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, την φροντίδα, την ενδυνάμωση του σώματος και τη συναισθηματική στήριξη της εγκυμονούσας.

Απευθύνεται σε δασκάλους γιόγκα, σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε μέλλουσες μαμάδες που επιθυμούν να βιώσουν ολοκληρωτικά το θαύμα της εγκυμοσύνης και της γέννησης.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

 • Εγκυμοσύνη και τα στάδια της
 • Ανάλυση των σωματικών αλλαγών σε κάθε τρίμηνο
 • Συναισθηματικές μεταπτώσεις και προφύλαξη
 • Ασκησιολόγιο κατά την κύηση και εκμάθηση αναπνοών για τον τοκετό, κατά τη φάση διαστολής και εξώθησης
 • Η σημασία της γιόγκα για έναν καλύτερο τοκετό, για την περίοδο της λοχείας και του θηλασμού
 • Εγκυμοσύνη και διατροφή
 • Διατροφικές συμβουλές για κάθε τρίμηνο, τη λοχεία και το θηλασμό
 • Τεχνικές αναπνοών (pranayama) και ασκήσεις πυελικού εδάφους
 • Ανάγκες και ιδιαιτερότητες μιας τάξης prenatal yoga
 • Δομή του μαθήματος μιας τάξης prenatal yoga
 • Προσαρμογές των αsanas και αντενδείξεις
 • Γιογκικές πρακτικές και στρατηγικές (sequencing) για την ανακούφιση από καταπονήσεις και δυσάρεστα συμπτώματα
 • Restoratives θέσεις και yoga nidra
 • Postnatal yoga: ανάρρωση και επαναφορά μετά τον τοκετό και ενίσχυση του πυελικού εδάφους
 • Διδασκαλία τάξεων prenatal και postnatal yoga
 • Πρακτική εξάσκηση

🔺Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί online σε περίπτωση που ο χώρος μας παραμένει κλειστός σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης του COVID-19.

Οργάνωση:
Άρτεμις Aνδρικάκη (Yoga Alliance E-RYT200, Prenatal yoga teacher Φυσικοθεραπεύτρια, ειδίκευση:Therapeutic Yoga)
Έλενα Μουρατίδου (Intuitive Healing School Founder, Anahata Yoga Studio CEO, Yoga Alliance 500 E-RYT)

Διδάσκουν:
Άρτεμις Ανδρικάκη (Yoga Alliance E-RYT200, Prenatal yoga teacher Φυσικοθεραπεύτρια, ειδίκευση:Therapeutic yoga)
Κυριακή Θωμά (Μαία με ειδίκευση στην ψυχοπροφυλακτική μέθοδο)
Αναστάσιος Βαμβάκης (Κλινικός – Αθλητικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, PgD, MSc)

————————————————————————————————-

Άρτεμις Ανδρικάκη:
Η Άρτεμις αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μετέπειτα από τη σχολή Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια αποφοίτησε από το εργαστήρι δασκάλων¨Yoga Eυ Zειν¨ (International Yoga Federation) και ολοκλήρωσε 200 ώρες εκπαίδευσης δασκάλων Yoga στο N.Y.S.Y. Studios με την Βιβή Λέτσου (YOGA ALLIANCE Ε-RYT 200). Ειδικεύτηκε στη θεραπευτική yoga, παρακολουθώντας σεμινάρια που αφορούσαν στις ¨ρυθμίσεις-διορθώσεις¨ στο φυσικό σώμα με τον Todd Norian καθώς και θεραπευτικά σεμινάρια με θέμα την ¨ανίχνευση¨ του σώματος (body whisperer) και τα ¨επώδυνα σημεία¨(trigger points) με την Κατερίνα Μουστάκα, MD, DC Ιατρό- Χειροπράκτη. Επιπλέον, παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα την ¨παρατήρηση¨ (observation) από τον Dr.N.Chandrasekaran (Allopath,founder of VHF).Τέλος, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη διδασκαλία της Prenatal Yoga με την Sue Elkind και διδάσκει εξειδικευμένες τάξεις prenatal yoga μέχρι και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία της Aerial Flow Yoga από την Έλενα Μουρατίδου στο Anahata Yoga Αcademy και ειδικεύτηκε στο σύστημα της Aerial Yoga Therapeutics.
Από το 2011 έως σήμερα, παρακολουθεί σεμινάρια διακεκριμένων δασκάλων, διδάσκει τάξεις, εισηγείται σεμινάρια και συμμετέχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο Anahata Yoga Αcademy.
Μέσα από την πρακτική, θέλει να προσφέρει απλόχερα σε κάθε ασκούμενο την γνώση, την εσωτερική της αλήθεια, καθώς και την έμπνευση για μία πιο ολιστική προσέγγιση του σημερινού απαιτητικού τρόπου ζωής.

Κυριακή Θωμά:
Απόφοιτος Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης του τμήματος μαιευτικής το 2002 με εξειδίκευση στην ψυχοπροφυλακτική μέθοδο.
Εργάστηκε έκτοτε σε ιδιωτικά μαιευτικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης ως μαία στην Αίθουσα Τοκετών.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια που αφορούν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό και από το 2010 ασχολείται ενεργά με την προετοιμασία γυναικών για τον τοκετό, το θηλασμό και τη λοχεία.Το 2016 έλαβε πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ. Από το 2016 εργάζεται ως μαία σε ιδιωτικό μαιευτικό ιατρείο.

Αναστάσιος Βαμβάκης (RD, PgD, MSC) Κλινικός – Aθλητικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ:
Είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με αρχικά μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική διατροφή και τον μεταβολισμό στο Πανεπιστήμιο Aberdeen Σκωτίας (Biomedical Sciences), με μετέπειτα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ στην Κλινική Ιατρική Έρευνα και υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ στην αρτηριακή υπέρταση, διατροφή και άσκηση. Πιστοποιημένος Ανθρωπομετριστής ISAK (level I). Δραστηριοποιείται ως κλινικός διαιτολόγος στην Παιδιατρική και Παθολογική Κλινική ΑΠΘ και στην Κλινική Γένεσις.
Ιδιωτεύει με ασθενείς παχύσαρκους, εγκύους, αθλητές κλπ.
Δραστηριοποιείται ως αθλητικός διαιτολόγος – διατροφολόγος σε αθλητικές ακαδημίες και συλλόγους (ΠΑΕ ΑΡΗΣ). Είναι διευθυντής-υποδιευθυντής στις κατασκηνώσεις ΧΑΝ, Άγιος Ιωάννης Πηλίου, καθώς και υπεύθυνος σίτισης κατασκηνώσεων ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στο ιατρικό επιτελείο σε κατασκήνωση για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι. Γράφει άρθρα στην εφημερίδα Μακεδονία για θέματα διατροφής & διαιτολογίας. Είναι συνεργάτης θεμάτων διατροφής & διαιτολογίας πρωινής ενημερωτικής εκπομπής και τομέα ενημέρωσης (ΕΤ3). Έχει στο ιστορικό τους διάφορες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή & ελληνικά επιστημονικά περιοδικά σε θέματα Αρτηριακής Υπέρτασης, Διατροφής & Άσκησης, εργασίες, ομιλίες.
Παρακολουθεί συνεχώς διεθνή & πανελληνία συνέδρια & σεμινάρια με θέματα ιατρικής, διατροφής, διαιτολογίας, τροφίμων, αθλητισμού με σκοπό την ενημέρωση των νέων δεδομένων & προτάσεων.
Παρουσιάζει δεδομένα και ομιλίες σε συνέδρια διαβητολογίας, παχυσαρκίας, διατροφής, υπέρτασης, αθλητισμού κ.α.
Επιπλέον έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις σε ημερίδες καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές σε θέματα διατροφής, σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες (προγράμματα αγωγής υγείας σε σχολεία, αθλητικοί σύλλογοι, ηλικιωμένους, ασθενείς, εγκυμονούσες κ.α).

Ημερομηνίες

17-18 Οκτωβρίου 2020 | 09:00 – 18:00

Επένδυση

Η επένδυση περιλαμβάνει όλες τις ημέρες της εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και οπτικοακουστικό υλικό.
Δε συμπεριλαμβάνει τυχόν έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Πολιτική ακύρωσης

Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.