λεπτομέρειες

Advanced Yoga 500hr Online Teacher Training Course

📍Το  ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Anahata Yoga Academy που προσφέρει ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος:

 1. αναγνωρίζονται διεθνώς ως δάσκαλοι hatha yoga.
 2. γίνονται μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Yoga Alliance USA ως RYT500.

Η Anahata Yoga Academy είναι η μόνη ακαδημία στην Ελλάδα που είναι επίσημο μέλος της Yoga Alliance USA στο επίπεδο RYS200 και RYS500.


Με πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα, η Anahata Yoga Academy και η Έλενα Μουρατίδου, οργανώνουν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πάνω από 500 ώρες εκπαίδευσης για δασκάλους γιόγκα που θέλουν να εμβαθύνουν στην επιστήμη της γιόγκα και του ολιστικού τρόπου ζωής. Η Anahata Yoga Academy είναι ο μοναδικός οργανισμός που προσφέρει 500 ώρες Advanced Yoga εκπαίδευσης, και όχι 300!

📍Πρόκειται για μία σειρά από 12 αυτοτελείς βιωματικές εκπαιδευτικές ενότητες που συνδυάζουν τις παραδοσιακές διδασκαλίες της γιογκικής παράδοσης με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

📍Κάθε ενότητα είναι ξεχωριστά μοναδική, με στόχο να ανοίξει τους ορίζοντες στους εκπαιδευόμενους για να βιώσουν την καινούργια αυτήν προσέγγιση και να την εφαρμόσουν και οι ίδιοι στις διδασκαλίες τους. Για κάθε μία από τις ενότητες του εκπαιδευτικού έχουμε επιλέξει τους πλέον καταρτισμένους εκπαιδευτές στο εκάστοτε αντικείμενο, με στόχο οι σπουδαστές μας να απολαύσουν τα οφέλη μιας σωστής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

📍Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μία έως δύο ακαδημαϊκές χρονιές και ο κάθε μαθητής μπορεί να επιλέξει είτε το συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (και τις 12 ενότητες), είτε τμήματα αυτού ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο κάθε σπουδαστής μπορεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα με όποια ενότητα θέλει. Για την απόκτηση της πιστοποίησης του Advanced Yoga 500hr Teacher Training Course θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί όλες οι ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος.


Γιατί να επιλέξεις το Advanced Yoga 500hr Teacher Training Course της Anahata Yoga Academy:

Είναι το ΜΟΝΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει άρτια, τη θεωρητική γνώση και κατάρτιση, με τη ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, μία καινοτομία της Anahata Yoga Academy.

Όλοι οι εκπαιδευτές είναι αναγνωρισμένοι δάσκαλοι γιόγκα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και έχουν ολοκληρώσει οι ίδιοι πάνω από 5000 ώρες εκπαίδευσης.

Η Anahata Yoga Academy, μέσα από τη μακροχρόνια πορεία του στην εκπαίδευση των δασκάλων γιόγκα, έχει αποκτήσει το καλύτερο όνομα στην αγορά εργασίας. Έτσι, είναι πολύ εύκολο για τους απόφοιτους των προγραμμάτων μας να δουλέψουν ως δάσκαλοι γιόγκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα, σε μία καθαρά τουριστική χώρα, οι δάσκαλοι γιόγκα της Anahata Yoga Academy, μπορούν εύκολα να απορροφηθούν στον τομέα του τουρισμού, να διδάξουν γιόγκα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να οργανώσουν τα δικά τους σεμινάρια και yoga retreats.

Υπάρχει άμεση προσωπική επαφή με τους εκπαιδευτές (mentoring), στήριξη και καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Όλοι οι δάσκαλοι και η ίδια η ακαδημία, είναι προσαρμοσμένοι και ενημερωμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της γιόγκα και έτσι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Παρέχουμε το πιο πλήρες εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, στα ελληνικά και στα αγγλικά και μια πολύ πλούσια διεθνή προτεινόμενη βιβλιογραφία για περαιτέρω προσωπική μελέτη και εμβάθυνση

Μέσα στο πρόγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν και τον διαδικτυακό τρόπο διδασκαλίας της γιόγκα, μία σύγχρονη τάση που θα παραμείνει στη ζωή μας.


Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση να ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ είναι:

 1. Το βιωματικό κομμάτι του προγράμματος, καθώς κάθε ενότητα, κάθε εργαστήριο, δεν είναι ακόμα μία “διάλεξη” κάποιου “ειδικού”, είναι μία εμπειρία ζωής που βιώνεται από τον ίδιο τον εκπαιδευόμενo με την καθοδήγηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή. Έτσι, ο εκπαιδευόμενος δάσκαλος γιόγκα, μαθαίνει πώς να μοιράζεται στις δικιές του τάξεις, μέσα από το προσωπικό του βίωμα, γεγονός που τον κάνει να ξεχωρίσει και από δάσκαλος γιόγκα, να γίνει ένας δάσκαλος ζωής!
 2. Οι πλέον καταρτισμένοι εκπαιδευτές με στόχο οι σπουδαστές μας να απολαύσουν τα οφέλη μιας σωστής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.
 3. Η δομή και η αρτιότητα του προγράμματος έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορέσουν οι ίδιοι να διδάξουν, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ασφαλείς και μεταμορφωτικές τάξεις γιόγκα.
 4. Η διαδραστικότητα του προγράμματος και η βιωματική συμμετοχή των ίδιων των σπουδαστών. Δεν τα μαθαίνουν απλά, τα κάνουν βίωμα τους και φυσικά, αυτό κάνει τους σπουδαστές μας να ξεχωρίζουν διεθνώς!
 5. Η πολυετής εμπειρία της εκπαιδευτικής ομάδας σε εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδας! Διδάσκουμε εκπαιδευτικά προγράμματα γιόγκα από το 2008 και μετράμε εκατοντάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο που έχουν εξελιχθεί υπέροχοι δάσκαλοι γιόγκα!
 6. Όλη η εκπαιδευτική ομάδα συνεχίζει ακούραστα και με μεγάλο ενθουσιασμό την δική της εκπαίδευση σε προγράμματα «Train the Trainer» δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους γιόγκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα εξελίσσεται διαρκώς έτσι ώστε να προσφέρει την πιο υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία στους σπουδαστές μας.
 7. Η δέσμευση της ομάδας μας στο σύστημα της γιόγκα ως τρόπος ζωής και όχι μόνο ως ένα είδος άσκησης.
 8. Η δέσμευση μας στο να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας με ανεξάντλητα εργαλεία, πρακτικές για να συναντήσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, και τελικά αυτήν να μοιραστούν με τους δικούς τους μαθητές, αν και όταν αποφασίσουν οι ίδιοι να διδάξουν.
 9. Η μεγάλη απορρόφηση που έχουν οι σπουδαστές μας, μετά το τέλος των προγραμμάτων μας από την εγχώρια αγορά και από αυτήν του εξωτερικού.
 10. Η δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων που συνεχίζει να αλληλοϋποστηρίζεται και μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος.
 11. Τα αποτελέσματα μας φυσικά! Η χαρά, η μεταμόρφωση, η ζωντάνια των σπουδαστών μας και η θαυμαστή τους εξέλιξη. Η δική τους φωνή, τα δικά τους βιώματα μέσα στο πρόγραμμα, είναι για εμάς η καλύτερη απόδειξη πως αυτό το πρόγραμμα ξεχωρίζει!

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε ΕΣΕΝΑ που θέλεις να εμβαθύνεις στην προσωπική σου εξέλιξη μέσω της γιόγκα.

Σε εσένα που δε σου αρκεί να είσαι άλλος ένας yoga instructor, αλλά θέλεις να γίνεις ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ της yoga.

Σε εσένα που θέλεις να εκπαιδευτείς σε έναν χώρο που ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ στην εκπαίδευση της επιστήμης της γιόγκα.

Σε εσένα που θέλεις να ζεις μία ισορροπημένη ζωή.

Σε εσένα που ήρθε η ώρα να φέρεις στη ζωή σου ακόμα περισσότερη υγεία σε όλους τους τομείς και μία αρμονική σχέση με τον εαυτό σου και το περιβάλλον στο οποίο ζεις.

Σε εσένα που δεν αρκείσαι στο λίγο και στο μέτριο και θέλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου το καλύτερο, γιατί αυτό αξίζεις.

Σε εσένα που σε ενδιαφέρει να διδάξεις και να εμπνεύσεις άλλους ανθρώπους, μέσω της γιόγκα.


🔸Οργάνωση και Διεύθυνση του προγράμματος:
Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Yoga Master Trainer, Dharma Yoga Advanced Teacher 800hr)

🔸Διδάσκουν:
Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Yoga Master Trainer, Dharma Yoga Advanced Teacher 800hr)
Άρτεμις Ανδρικάκη (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, φυσικοθεραπεύτρια, ειδίκευση: Therapeutic Yoga)
Νάνσυ Χιτζανίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Philosophy & History, Meditation Techniques)
Γιάννης Ανδρίτσος (Hatha-Raja Yoga Teacher)
Αλεξάνδρα Παλαντζά (Yoga Alliance E-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Nidra)
Αναστασία Αβραάμ (Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Ολιστική Διατροφή)
Θάνια Τυμπανάρη (Yoga Teacher, Ayurvedic Consultant)


🔺Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του zoom. Η Anahata Yoga Academy έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διδασκαλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα από την πλατφόρμα του zoom με εξαιρετική ποιότητα. Ολόκληρο το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο για να προσφέρει online όλη τη βιωματική εμπειρία της γιόγκα και της διδασκαλίας της γιόγκα.

- Advanced Teaching Skills & Methodology

Διδάσκει:

Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Yoga Master Trainer, Dharma Yoga Advanced Teacher 800hr)

Περιλαμβάνει:

 • Προηγμένες Διδακτικές Ικανότητες και Μεθοδολογίες
 • Ο σχεδιασμός μια βαθιάς, μεταμορφωτικής τάξης γιόγκα
 • Ο δάσκαλος γιόγκα, πέρα από την άσανα
 • Τεχνικές διδασκαλίας προχωρημένων πρακτικών γιόγκα
 • Η Γιόγκα ως μια πρακτική Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης
 • Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία με τους μαθητές
 • Ανάπτυξη τεχνικών για ενσωμάτωση όλων των πτυχών της γιόγκα σε μια τάξη (στάσεις, τεχνικές αναπνοής/καθαρισμού, διαλογισμός, φιλοσοφία και χαλάρωση)
 • Εφαρμογή μη βίαιης επικοινωνίας στο περιβάλλον μιας τάξης γιόγκα
 • Χρήση γλώσσας και φωνής κατά τη διάρκεια μιας τάξης γιόγκα
 • Τεχνικές και μεθοδολογία για τη δημιουργία χώρου σε κάθε μαθητή για προσωπική μεταμόρφωση μέσα στις τάξεις γιόγκα
 • Η τέχνη της παρατήρησης σε μια τάξη γιόγκα
 • Διδακτικές ικανότητες για να μείνουμε αυθεντικοί και διαφανείς, δυναμικοί και εμπνευστικοί ως δάσκαλοι γιόγκα
 • Πρακτική διδασκαλίας σε μικρές ομάδες και ανατροφοδότηση

Ημερομηνίες:

26-27 Νοεμβρίου 2022 | 09:00 – 17:00

- Gentle Yoga Training

Διδάσκει:

Αλεξάνδρα Παλαντζά (Yoga Alliance E-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Nidra)

Περιλαμβάνει:

 • Τι είναι η gentle yoga και σε τι διαφέρει από ένα οποιοδηποτε άλλο μάθημα γιόγκα
 • Ποια είναι τα οφέλη της
 • Τα είδη της gentle yoga
 • Σε ποιους απευθύνεται και πότε επιλέγουμε να προσφέρουμε μια τέτοια τάξη
 • Η επίδραση της gentle yoga στην ανθρώπινη ψυχολογία
 • Η επίδραση της gentle yoga στο λεπτοφυές σώμα
 • Δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή τάξη gentle yoga
 • Μεθοδολογία τάξης
 • Γλώσσα διδασκαλίας
 • Άσανα
 • Πραναγιάμα
 • Διαλογισμός
 • Τεχνικές χαλάρωσης
 • Props και προσαρμογές των θέσεων
 • Gentle yoga σε ομαδικά τμήματα αλλά και σε one to one sessions
 • Διδασκαλία

Ημερομηνίες:

10-11 Δεκεμβρίου 2022 | 09:00 – 17:00

- Advanced Applied Anatomy

Διδάσκει:

Άρτεμις Ανδρικάκη (Yoga Alliance Ε-RYT® 200, RYT® 500, YACEP®, φυσικοθεραπεύτρια, ειδίκευση: Therapeutic Yoga)

Περιλαμβάνει:

 • Βιωματική ανάλυση της ανατομίας του μυοσκελετικού συστήματος μέσω της “εξερεύνησης” του φυσικού σώματος
 • Ψηλάφηση οδηγών ανατομικών σημείων
 • Ανατομία της κίνησης
 • Λαγονοψοΐτης, ο μυς της ψυχής
 • Κοιλιακοί μύες και πυελικό έδαφος
 • Λειτουργική ανάλυση της αναπνοής
 • Διάφραγμα και λειτουργία του
 • Αναπνοή και Bandhas
 • Ανατομία του νευρικού συστήματος
 • Ανατομία, βιομηχανική και φυσιολογία της asana
 • Εργαστηριακές ασκήσεις
 • Πρακτική και βιωματική εξάσκηση one to one και σε μικρά groups

Ημερομηνίες:

21-22 Ιανουαρίου 2023 | 09:00 – 17:00

- Τα εσωτερικά μέλη της Yoga: Από την Pranayama στον Διαλογισμό

Διδάσκει:

Νάνσυ Χιτζανίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Philosophy & History, Meditation Techniques)

Περιλαμβάνει:

 • Prana – η Ζωτική Ενέργεια. Η εκδήλωσή της ως αναπνοή. Φυσιολογία της αναπνοής και ο ρόλος του Διαφράγματος
 • Λεπτοφυής ανατομία: Nadi – Chakra – Kundalini Shakti – Ida, Pingala and Sushumna Nadi. Η αντιστοιχία με τα Εγκεφαλικά Ημισφαίρια και το Συμπαθητικό / Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα. Τα «ρεύματα» Εκδήλωσης και Απελευθέρωσης στο ανθρώπινο ον
 • Κοιλιακή – Θωρακική – Κλειδική αναπνοή – Πλήρης Γιογκική Αναπνοή και παραλλαγές
 • Διαλογισμοί με την αναπνοή
 • Τα Bandha: Mula Bandha, Uddiyana Bandha, Jalandhara Bandha
 • Η βασική μέθοδος της Samavritti Pranayama
 • Nadi Shodhana – Surya Bhedhana Pranayama – Ujjayi Pranayama
 • Bhramari Pranayama και Διαλογισμοί στα λεπτοφυή κέντρα της κεφαλής
 • Sitkari – Shitali Pranayamas
 • Η τεχνική της Kapalabhati
 • Mantras και Διαλογισμός με τη χρήση τους
 • Pranayamas για το κέντρο της δύναμής μας (Agni Sara – Agni Sadhana) και σχετικοί Διαλογισμοί
 • Bhastrika Pranayama
 • Διαλογισμοί στο Κέντρο της Καρδιάς
 • Βασικές οδηγίες για την άσκηση της Pranayama σε μια τάξη Yoga. «Τύποι» Pranayamas , ειδικές συστάσεις για ιδιαίτερες κατηγορίες ασκουμένων (αρχαρίους, εγκύους, κ.λ.π.) και αντενδείξεις

Ημερομηνίες:

11-12 Φεβρουαρίου 2023 | 09:00 – 17:00

- Hatha-Raja Yoga: Η Πρακτική της Αυτοπραγμάτωσης

Διδάσκει:

Γιάννης Ανδρίτσος (Hatha-Raja Yoga Teacher)

Περιλαμβάνει:

 • Πρακτική Hatha-Raja Yoga
 • Αναπνοή & Διαλογισμός
 • Συζήτηση
 • Πρακτική σε προχωρημένες στάσεις γιόγκα
 • Πώς διδάσκουμε μία τάξη σε μαθητές με εμπειρία στη γιόγκα
 • Παραλλαγές και προσαρμογές
 • Εξελιγμένες Υπερεκτάσεις και Ανεστραμένες στάσεις: Μεθοδολογία και πρακτική
 • Η σημασία του δασκάλου και της παράδοσης στην πρακτική και τη διδασκαλία της γιόγκα
 • Τεχνικές καθαρισμού, ενεργειακά σφραγίσματα & κλειδώματα (Kriya Yoga, Mudras, Bandhas)

Ημερομηνίες:

4-5 Μαρτίου 2023 | 09:00 – 17:00

- Mindful living: Ολιστική Διατροφή

Διδάσκει:

Αναστασία Αβραάμ (Yoga Alliance RYT® 500, ειδίκευση: Ολιστική Διατροφή)

Περιλαμβάνει:

 • Το πεπτικό σύστημα και η σύνδεσή του με τον εγκέφαλο
 • Ολιστική διατροφή για πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών
 • Μοντέλα διατροφής
 • Βιωματικό εργαστήρι: πλάνο διατροφής με ολιστική προσέγγιση
 • Χορτοφαγία
 • Whole-foods συνταγές
 • Βοτανοθεραπεία
 • Η ψυχολογία και η φυσιολογία του φαγητού και της ευχαρίστησης
 • Intuitive eating – Διαισθητική διατροφή
 • Mindful eating – Ενσυνείδητη διατροφή

Ημερομηνίες:

18-19 Μαρτίου 2023 | 09:00 – 15:00

- Ayurveda

Διδάσκει:

Θάνια Τυμπανάρη (Yoga Teacher, Ayurvedic Consultant)

Περιλαμβάνει:

Η Αγιουβέρδα είναι ένα πανάρχαιο ολιστικό Ιατρικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία πάνω από 5000 χρόνια, το οποίο στοχεύει στην ισορροπία του σωματικού, νοητικού και ψυχικού επιπέδου. Σημαντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, η άσκηση, η εξωτερική και εσωτερική αποτοξίνωση, το περιβάλλον, καθορίζουν την διατήρηση της υγείας μας.

Η Αγιουβέρδα ακολουθεί πέντε (5) θεραπευτικές οδούς για μια υγιεινή διαβίωση και πνευματική ανάπτυξη:

 • Γιόγκα
 • Διατροφή
 • Βότανα
 • Θεραπείες με μαλάξεις και λάδι
 • Lifestyle (τρόπος ζωής/σκέψης)

Σε αυτό το διδακτικό κύκλο παράλληλα με μια μικρή εισαγωγή στην έννοια και την σημασία της Αγιουρβέδας θα κοιτάξουμε συγκεκριμένα:

 • Πόσο διαφορετικά παρουσιάζονται τα Dosha σε όλες τις πτυχές ενός ατόμου
 • Πώς προσαρμόζουμε τις 5 θεραπευτικές οδούς σε προσωπικό επίπεδο
 • Πρακτική Γιόγκα Asanas, Pranayama και Διαλογισμού
 • Πρακτική σε ζευγάρια, αναγνώριση και πρώτες συμβουλές.

Ημερομηνίες:

1-2 Απριλίου 2023 | 09:00 – 17:00

- Advanced Therapeutic Elements

Διδάσκει:

Άρτεμις Ανδρικάκη (Yoga Alliance Ε-RYT® 200, RYT® 500, YACEP®, φυσικοθεραπεύτρια, ειδίκευση: Therapeutic Yoga)

Περιλαμβάνει:

 • Aνθρώπινη σύσταση-Η γιογκική προοπτική
 • Παρατήρηση-Ψηλάφηση
 • Μεθοδολογία και αρχές θεραπείας
 • Η δυναμική της αναπνοής
 • Συνδετικός ιστός (fascia) και restorative yoga
 • Εξερεύνηση βαθύτερων τεχνικών (healing techniques) της yoga που επιδρούν σε σωματικό, φυσιολογικό και νοητικό επίπεδο
 • Τεχνικές και “εργαλεία” με τις θετικές επιδράσεις τους αλλά και τις αντενδείξεις στα συστήματα του ανθρώπινου σώματος
 • Βαθιά κατανόηση της γενικής υγείας και της θεραπευτικής προσέγγισης της yoga σε συγκεκριμένες νόσους, τραυματισμούς και φυσικούς περιορισμούς
 • Χρόνιος πόνος και yoga
 • Κατάθλιψη και άγχος
 • Ο ρόλος του “στρες” στις παθήσεις – Μέθοδοι και πρακτικές αντιμετώπισής του στη σύγχρονη ζωή
 • Πρακτική και διδασκαλία one to one και σε μικρά groups

Ημερομηνίες:

22-23 Απριλίου 2023 | 09:00 – 17:00

- Exploring Yoga Nidra & Deep Relaxation

Διδάσκει:

Έλενα Μουρατίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, Yoga Master Trainer, Dharma Yoga Advanced Teacher 800hr)

Περιλαμβάνει:

 • Διδασκαλία Διαλογισμού και Βαθιάς Χαλάρωσης
 • Πρακτική Yoga Nidra (τεχνική βαθιάς χαλάρωσης)
 • Πρακτική διαφορετικών τεχνικών διαλογισμού
 • Μεθοδολογία και Διδασκαλία σε ομάδες πρακτικών βαθιάς χαλάρωσης
 • Μεθοδολογία και Διδασκαλία σε ομάδες μιας απλοποιημένης Yoga Nidra
 • Τεχνικές ενσωμάυωης μιας τεχνικής χαλάρωσης σε μια τάξη γιόγκα
 • Η πρακτική της χαλάρωσης, του διαλογισμού και της Γιόγκα Νίντρα ως πρακτικές Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης
 • Στάσεις γιόγκα ως ένας κινούμενος διαλογισμός
 • Τεχνικές αναπνοής ως πρακτική διαλογισμού
 • Σχεδιασμός μια τάξης διαλογισμού και χαλάρωσης
 • Διδασκαλία σε ομάδες και ανατροφοδότηση

Ημερομηνίες:

6-7 Μαΐου 2023 | 09:00 – 17:00

- The Art of Sequencing & Adjustments

Διδάσκει:

Άρτεμις Ανδρικάκη (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, φυσικοθεραπεύτρια, ειδίκευση: Therapeutic Yoga)

Περιλαμβάνει:

 • Παρατήρηση-Αισθαντικότητα-Αίσθηση
 • Πρόθεση δασκάλου-Υποστήριξη αναπνοής ασκούμενου
 • Πώς να αποφασίσεις πότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία προσαρμογή και πώς να επιλέξεις τη σωστή προσαρμογή (adjustment)
 • Η μορφή, τα “κλειδιά” των ενεργειακών κατευθύνσεων και οι πιο συχνές λανθασμένες ευθυγραμμίσεις στις asanas
 • Πώς να εφαρμόσεις αυτο-προσαρμογές σε κάθε κατηγορία της asana και πώς τα “βοηθήματα” (props) υποστηρίζουν την αυτo-προσαρμογή (self-adjustment)
 • Αρχές και τρόποι δημιουργίας sequencing σε μάθημα yoga
 • Σχεδιασμός μαθήματος με sequencing ανάλογα με το θέμα της πρακτικής και το επίπεδο των ασκούμενων
 • Τεχνικές απελευθέρωσης του μυοσκελετικού συστήματος, του συνδετικού ιστού και της αναπνοής σε ένα μάθημα yoga
 • Πρακτική εξάσκηση και διδασκαλία one to one και σε μικρά groups

Ημερομηνίες:

27-28 Μαΐου 2023 | 09:00 – 17:00

- Μελετώντας το Λεπτοφυές Σώμα

Διδάσκει:

Νάνσυ Χιτζανίδου (Yoga Alliance Ε-RYT® 500, YACEP®, ειδίκευση: Yoga Philosophy & History, Meditation Techniques)

Περιλαμβάνει:

 • Το Λεπτοφυές (Ενεργειακό) Σώμα μας: Ένας «χάρτης» του Σύμπαντος.
 • Ανατομία του Λεπτοφυούς Σώματος: Nadis (ενεργειακά κανάλια) – τα «κύματα» του Ενεργειακού/υδάτινου σώματός μας. Chakras (Ενεργειακά Κέντρα), Bindus, Kundalini.
 • Chakras (Ενεργειακά Κέντρα): Τα κέντρα των ψυχικών λειτουργιών – και ένα μονοπάτι εσωτερικής εξέλιξης.
 • Εξερεύνηση του Λεπτοφυούς Σώματος, από τα πέλματα έως την κορυφή, ακολουθώντας το μονοπάτι των Ενεργειακών Κέντρων.
 • Μελέτη της σχέσης του κάθε Ενεργειακού Κέντρου με τα αντίστοιχα σημεία/όργανα του Φυσικού Σώματος.
 • Εξερεύνηση των ψυχικών λειτουργιών που σχετίζονται με κάθε Ενεργειακό Κέντρο.  
  Asanas, Pranayamas και Διαλογισμοί για την ενεργοποίηση και αφύπνιση του κάθε Ενεργειακού Κέντρου.
 • Σχεδίαση της γιογκικής πρακτικής (Asana – Pranayama – Διαλογισμός) αξιοποιώντας την κλίμακα των Ενεργειακών Κέντρων.

Ανακάλυψη των δυνατών σημείων μας, και αυτών που χρειάζεται να ενδυναμώσουμε, μέσα από διαδραστική συζήτηση και παιχνίδι, ακολουθώντας το μονοπάτι εξέλιξης του Λεπτοφυούς μας Σώματος.

Ημερομηνίες:

10-11 Ιουνίου 2023 | 09:00 – 17:00

- Internship

 • Κάθε διδακτική ενότητα έχει κάποιες προαπαιτούμενες εργασίες και πρακτικές ΠΡΙΝ την έναρξη της. Αυτές στέλνονται στους ασκούμενους σε προσωπικό email μόλις ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στην εκάστοτε ενότητα και πριν την έναρξη της.
 • Μετά την ολοκλήρωση των 11 διδακτικών ενοτήτων και για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του Advanced 500h Yoga Teacher Training Course, ο ασκούμενος θα πρέπει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ώρες προσωπικής μελέτης και πρακτικής, τα περιεχόμενα των οποίων θα δοθούν αναλυτικά με την εγγραφή του ασκούμενου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

BONUS για τους σπουδαστές του προγράμματος:

✔️15 μαθήματα ΔΩΡΟ στο Online πρόγραμμα εντός 1 έτους (αξίας 150€)
✔️ 10% έκπτωση σε ΟΛΑ μας τα εκπαιδευτικά
✔️10% έκπτωση στα μηνιαία πακέτα για όσο διαρκεί η παρακολούθηση
✔️ Προτεραιότητα σε ΟΛΑ τα σεμινάρια, κύκλους σεμιναρίων, workshops και trainings με περιορισμένο αριθμό ατόμων
✔️ Προτεραιότητα σε ΟΛΑ τα free events της ακαδημίας και της Έλενας Μουρατίδου
✔️ Προτεραιότητα στην προώθηση τους σε ενδεχόμενες θέσεις εργασίας για δασκάλους γιόγκα
✔️ Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ακαδημίας
✔️ Gold membership στο μεγάλο δίκτυο των μαθητών μας σε όλο τον κόσμο!
✔️ Δωρεάν μετεκπαίδευση για όλους τους απόφοιτους της ακαδημίας σε ετήσια βάση

Ημερομηνίες

Advanced Teaching Skills & Methodology
Έλενα Μουρατίδου
26-27 Νοεμβρίου 2022 | 09:00 – 17:00

Gentle Yoga Training
Αλεξάνδρα Παλαντζά
10-11 Δεκεμβρίου 2022 | 09:00 – 17:00

Advanced Applied Anatomy
Άρτεμις Ανδρικάκη
21-22 Ιανουαρίου 2023 | 09:00 – 17:00

Τα εσωτερικά μέλη της Yoga: Από την Pranayama στον Διαλογισμό
Νάνσυ Χιτζανίδου
11-12 Φεβρουαρίου 2023 | 09:00 – 17:00

Hatha-Raja Yoga: Η Πρακτική της Αυτοπραγμάτωσης
Γιάννης Ανδρίτσος
4-5 Μαρτίου 2023 | 09:00 – 17:00

Mindful living: Ολιστική Διατροφή
Αναστασία Αβραάμ
18-19 Μαρτίου 2023 | 09:00 – 15:00

Ayurveda
Θάνια Τυμπανάρη
1-2 Απριλίου 2023 | 09:00 – 17:00

Advanced Therapeutic Elements
Άρτεμις Ανδρικάκη
22-23 Απριλίου 2023 | 09:00 – 17:00

Exploring Yoga Nidra & Deep Relaxation
Έλενα Μουρατίδου
6-7 Μαΐου 2023 | 09:00 – 17:00

The Art of Sequencing & Adjustments
Άρτεμις Ανδρικάκη
27-28 Μαΐου 2023 | 09:00 – 17:00

Μελετώντας το Λεπτοφυές Σώμα
Νάνσυ Χιτζανίδου
10-11 Ιουνίου 2023 | 09:00 – 17:00

Προαπαιτούμενα

 1. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δασκάλους γιόγκα που έχουν στην κατοχή τους την πιστοποίηση τουλάχιστον 200 ωρών εκπαίδευσης. Η πιστοποίηση θα πρέπει να αποσταλεί στο [email protected] πριν την έναρξη του προγράμματος.
 2. Συμπληρωμένη φόρμα εγγραφής (μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα).
 3. Επαφή με τη διευθύντρια του προγράμματος, Έλενα Μουρατίδου, και την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
 4. Προκαταβολή για τη δέσμευση θέσης.
 5. Βεβαίωση από παθολόγο ιατρό πως επιτρέπεται στον ασκούμενο η άσκηση της γιόγκα και της ελεύθερης γυμναστικής κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πιστοποίηση

Οι σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς ολόκληρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (και τις 11 διδακτικές ενότητες χωρίς καμία απουσία), συμπληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες εργασίες και πρακτικές πριν την έναρξη κάθε ενότητας, ολοκληρώνοντας όλο το Internship, πιστοποιούνται ως δάσκαλοι γιόγκα (Advanced Level) από την Anahata Yoga Academy και μπορούν να διδάξουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λαμβάνουν ένα επίσημο δίπλωμα που πιστοποιεί πως παρακολούθησαν με επιτυχία το “Advanced 500hr Yoga Teacher Training Course”.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance USA (RYS 500).

Εάν το επιθυμούν, οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance USA ως Yoga Alliance RYT 500.

Επένδυση

Στην επένδυση συμπεριλαμβάνεται το εγχειρίδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, όλο το υλικό για το Internship, η καθοδήγηση, το οπτικοακουστικό υλικό και όλα τα κείμενα μελέτης.

Πολιτική ακύρωσης

1. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
2. Σε περίπτωση ακύρωσης έως και ένα μήνα πριν την έναρξη, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των χρημάτων πλην της προκαταβολής.
3. Σε περίπτωσης ακύρωσης λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται.

Είπαν για το πρόγραμμα:

Επικοινωνία:

☎️ 6946 021030
📧 [email protected]