δάσκαλος

Άρτεμις Ανδρικάκη

Άρτεμις Ανδρικάκη symbol

εξειδίκευση

  • Yoga Therapeutics
  • Aerial Yoga Therapeutics
  • Yoga Alliance Registered Teacher Ε-RYT® 200

μαθήματα

Therapeutics & Release

όλα τα επίπεδα

Τρι 18:30 — 19:30

Therapeutics & Release - ONLINE

όλα τα επίπεδα

Τρι 18:30 — 19:30

Hatha Yoga Flow-Somatic Recharge & Relaxation

όλα τα επίπεδα

Δευ 20:00 — 21:15

Hatha Yoga Flow-Somatic Recharge & Relaxation - ONLINE

όλα τα επίπεδα

Δευ 20:00 — 21:15

Prenatal Yoga - ONLINE

μόνο για έγκυους

Τετ 18:45 — 19:45

Εξατομικευμένα Προγράμματα Αποκατάστασης

όλα τα επίπεδα

... δείτε το πρόγραμμα

βιογραφικό

Δασκάλα Γιόγκα, Θεραπευτική Γιόγκα, Aerial Yoga Therapeutics, Φυσικοθεραπεύτρια

Η Άρτεμις αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μετέπειτα από τη σχολή Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια αποφοίτησε από το εργαστήρι δασκάλων Yoga «Eυ Zειν» (International Yoga Federation) και ολοκλήρωσε 200 ώρες εκπαίδευσης δασκάλων Yoga στο N.Y.S.Y. Studios με την Βιβή Λέτσου (Yoga Alliance Ε-RYT® 200, YACEP®). Επίσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Advanced Yoga 500hr Teacher Training Course του Anahata Yoga Studio (Yoga Alliance Ε-RYT® 200, RYT® 500, YACEP®)

Ειδικεύτηκε στη θεραπευτική yoga, παρακολουθώντας σεμινάρια που αφορούσαν στις «ρυθμίσεις-προσαρμογές» στο φυσικό σώμα με τον Todd Norian και σεμινάριο με θέμα την «παρατήρηση» (observation) από τον Dr.N.Chandrasekaran (Allopath, founder of VHF). Επιπλέον, παρακολούθησε θεραπευτικά σεμινάρια με θέμα την «ανίσχευση» του σώματος (body whisperer) και τα «επώδυνα σημεία» (trigger points) με την Κατερίνα Μουστάκα, MD, DC Ιατρό-Χειροπράκτη και είναι πλέον πιστοποιημένη Body Whisperer – Myofascial Trigger Points Therapist. Τέλος, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη διδασκαλία της Prenatal Yoga με την Sue Elkind και διδάσκει εξειδικευμένες τάξεις prenatal yoga μέχρι και σήμερα, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία της Aerial Yoga Flow από την Έλενα Μουρατίδου στο Anahata Yoga Studio και ειδικεύτηκε στο σύστημα της Aerial Yoga Therapeutics.

Ιδιαίτερη εμπειρία και πηγή έμπνευσης ήταν η εκπαίδευση 100 ωρών Hatha-Raga Yoga με τον Sri Andrei Ram, καθώς και η παρακολούθηση σεμιναρίων Dharma Yoga από τον Sri Dharma Mittra.

Η πηγαία επιθυμία της για την προσωπική εξέλιξη και την αυτοβελτίωση, την ώθησε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα Holistic Breakthrough Method με την Έλενα Μουρατίδου.

Από το 2011 έως σήμερα, παρακολουθεί σεμινάρια διακεκριμένων δασκάλων, διδάσκει τάξεις, αναλαμβάνει εξατομικευμένες θεραπευτικές συνεδρίες, εισηγείται σεμινάρια και συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων στο Anahata Yoga Studio.

Μέσα από την πρακτική, θέλει να προσφέρει απλόχερα σε κάθε ασκούμενο τη γνώση, την εσωτερική της αλήθεια και την έμπνευση για μία πιο ολιστική προσέγγιση της θεραπείας, έχοντας ως ξεκάθαρη πρόθεση, κατ’ επέκταση, να ενθαρρύνει την αναζήτηση μιας ολιστικής «διαχείρισης» του σημερινού απαιτητικού τρόπου ζωής.