Πώς να Αντιμετωπίσεις τους Χειριστικούς Ανθρώπους

Σίγουρα έχετε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που τους θεωρείτε χειριστικούς και έχετε υπάρξει σε ένα περιβάλλον που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση που νιώσατε πως έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια σας. Και τελικά, έχετε οδηγηθεί κάπου που δεν έχετε επιλέξει συνειδητά.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν χειριστικοί άνθρωποι. Μόνο χειριστικές συμπεριφορές. Και αυτή η διαπίστωση μας βοηθάει πολύ στη διαχείριση ανάλογων καταστάσεων.

Η ερώτηση είναι: Η κατάσταση σας έχει οδηγήσει από μόνη της ή της έχετε επιτρέψει εσείς να σας οδηγήσει κάπου που δεν νιώθετε όμορφα και ευχάριστα;

Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις, εσείς οι ίδιοι επιτρέπετε στις χειριστικές συμπεριφορές να σας επηρεάζουν! Και αυτά είναι τα καλά νέα! Γιατί εφόσον το επιτρέψατε εσείς, είναι στο χέρι σας να το αλλάξετε και μάλιστα άμεσα, δραστικά, αποφασιστικά.

Έχετε την επιλογή να πάρετε στα χέρια μας το τιμόνι της ζωής σας!

Τί μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε χειριστικές συμπεριφορές;

1. Κάντε μία συνολική επανεξέταση των σχέσεων σας (προσωπικές, φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές, κοινωνικές). Πώς αισθάνεστε μέσα σε αυτές; Υπάρχει υγιής επικοινωνία, ουσιαστική σύνδεση;
Τί θέλετε να αλλάξει στις σχέσεις σας; Καταγράψτε το και γίνετε συγκεκριμένοι.

2. Επανεξετάστε την προσωπική σας σχέση με τα όρια. Επικοινωνείτε ξεκάθαρα τα όρια που είναι σημαντικά για εσάς; Και αν όχι, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να το κάνετε;

3. Πάρτε μία ξεκάθαρη απόφαση για τη σχέση που εσείς αποφασίζετε να έχετε με άτομα που έχουν χειριστικές συμπεριφορές. Δεσμευτείτε σε αυτήν την απόφαση.

4. Όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση, πάρτε το χρόνο σας. Κρατήστε τη συμπεριφορά σας σταθερή με τις λιγότερες δυνατές μεταπτώσεις. Η συναισθηματική ακεραιότητα είναι το κλειδί!

Και συνεχίστε να επενδύετε στην πιο σημαντική σχέση που έχετε. Σε αυτήν που καλλιεργείτε με τον εαυτό σας.

1. Πόσο απενεχοποιημένο είναι το «όχι» σας; Όταν δεν θέλετε να σηκώσετε το τηλέφωνο, όταν δεν θέλετε να αναλάβετε μία επιπλέον ευθύνη, όταν δεν θέλετε να πάτε εκείνη τη βόλτα που υποσχεθήκατε πριν ένα μήνα.
2. Πόσο σημαντική είναι η απόδοχή και η έγκριση των άλλων γύρω σας; Είναι εντάξει να μην σας αποδέχονται όλοι. Το σημαντικό είναι εσείς να αποδέχεστε πλήρως τον εαυτό σας. Και να τον αναγνωρίζετε.
Όλα γίνονται, αρκεί να το πιστέψετε. Και να δεσμευτείτε σε αυτό που επιθυμείτε. Έτσι, η ζωή που σας αξίζει, θα γίνει η πραγματικότητα σας.