πληροφορίες

Ταϋλανδέζικο Μασάζ

Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ (Nuad bo-rarn) είναι μια αρχαιότατη θεραπευτική μέθοδος παλαιότερη των 2.500 ετών. Έχει την καταγωγή του στην Ινδία, για να φτάσει αργότερα στην Ταϋλάνδη μαζί με τον Βουδισμό. Εκεί διασώζεται και αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερο την δυτική επιστήμη και γνώση.

Η πρακτική εκτελείται σε ένα ειδικό στρώμα στο πάτωμα, με ελαφρύ ρουχισμό. Ο δότης της θεραπείας, δουλεύοντας μέσα από το κέντρο βάρους του, χρησιμοποιεί δάχτυλα, παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πέλματα. Εφαρμόζει στατικές και ρυθμικές πιέσεις, ήπιες διατάσεις, κρούσεις και ταλαντώσεις, (που ξεμπλοκάρουν τις ενεργειακές γραμμές Sen, αντίστοιχες των Μεσημβρινών της Κινέζικης Ιατρικής), με αποτέλεσμα η πρακτική να θεωρείται περισσότερο από μασάζ, ένας εξαιρετικός τύπος ολιστικής παθητικής άσκησης.

Το Thai Yoga Massage, μια πιο ιδιαίτερη προσέγγιση της ταϊλανδέζικης μάλαξης, φέρνει στο επίκεντρο της πρακτικής το διαλογιστικό πνεύμα και τη metta (loving kindness/ ευγενική αγάπη). Ένα κάλεσμα για το δέκτη να νιώσει την αναπνοή του και να αφεθεί με εμπιστοσύνη, χωρίς προσπάθεια, στην παρούσα στιγμή.

Μερικά από τα οφέλη είναι η βελτίωση της στάσης και της επίγνωσης του σώματος, ανακούφιση από μυοσκελετικές επιβαρύνσεις και συσσωρευμένη ένταση σε ολόκληρο το σώμα (ιδιαίτερα σε αυχένα, ώμους, πλάτη και μέση), κινητοποίηση των αρθρώσεων, βελτίωση της αναπνευστικής ικανότητας – καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, αποτοξίνωση των μαλακών ιστών, ενίσχυση του νευρικού συστήματος, απελευθέρωση συναισθηματικών εντάσεων, ενίσχυση του ανοσοποιητικού βοηθώντας στην αυτοΐαση του οργανισμού.

Το ταϋλανδέζικο μασάζ πραγματοποιείται από τη Βάλια Βλάτσιου.

δυσκολία

άσκηση

χαλάρωση

διαλογισμός

ενδυνάμωση

... δείτε το πρόγραμμα