πληροφορίες

Ηχομασάζ

Το Ηχομασάζ του Peter Hess είναι μια ολιστική μέθοδος χαλάρωσης η οποία εναρμονίζει τα τσάκρας.
Έχει προσαρμοστεί ώστε να επιδρά θετικά στο δυτικό άνθρωπο προσφέροντάς του χαλάρωση, διατήρηση και αύξηση της ζωτικής του ενέργειας.

Κατά την διάρκεια του Ηχομασάζ επέρχεται ελαφριά έως και βαθιά χαλάρωση, το επίπεδο της οποίας εξαρτάται από τον δέκτη και την συνειδησιακή του κατάσταση. Τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούνται σε μια συνεδρία Ηχομασάζ είναι οι ηχογαβάθες, οι οποίες μεταδίδουν τον ήχο μέσω του αέρα και του σώματος.

Οι ηχογαβάθες προέρχονται από την ανατολική κουλτούρα και η πιο δημοφιλής χρήση τους στο δυτικό κόσμο είναι κατά την διάρκεια του διαλογισμού. Σε μια συνεδρία Ηχομασάζ τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του δέκτη ή γύρω από αυτό, και μέσω των κρούσεων και των δονήσεων που προκαλούνται, πραγματοποιούνται πολλαπλές διεργασίες στο σώμα.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό μέσω του οποίου εξαπλώνονται οι δονήσεις. Μπορούμε να φανταστούμε το σώμα μας σαν μια λίμνη, και την κρούση της ηχογαβάθας να είναι σαν να ρίχνουμε μια πέτρα μέσα σε αυτήν. Καθώς η πέτρα έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του νερού, δημιουργούνται ομόκεντροι κυματισμοί που εξαπλώνονται σε ολόκληρη την επιφάνειά της. Αυτό λοιπόν συμβαίνει και κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ηχομασάζ.

Τα κύτταρα δέχονται τις ευεργετικές δονήσεις και δίνεται η ευκαιρία να ξανά συντονιστούν και να επανέλθουν στην ομαλή λειτουργία τους.

Εκτός από τις δονήσεις, πολύ σημαντικός είναι και ο ήχος ο οποίος φτάνει στο ακουστικό σύστημα. Μας βοηθάει στη συγκέντρωση του νου και δίνει την δυνατότητα να γειωθούμε βαθιά μέσα στο σώμα μας και κατ’ επέκταση να έρθουμε σε σύνδεση με το κέντρο της ύπαρξής μας.

Το Ηχομασάζ μας βοηθάει να απελευθερώσουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα, την αρμονική σχέση με τον εαυτό μας.

Σε μια συνεδρία Ηχομασάζ χρειάζεται να φοράμε άνετα ρούχα. Ενδιαφερόμενοι που πάσχουν από τη νόσο του Chron, καρδιακά νοσήματα, καρκίνο, άτομα που φέρουν βηματοδότη και όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή για την ψυχική τους υγεία είναι σημαντικό να ενημερώνουν σχετικά.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από την Παναγιώτα Μελισσουργού.

δυσκολία

άσκηση

χαλάρωση

διαλογισμός

ενδυνάμωση

... δείτε το πρόγραμμα