πληροφορίες

Kids Yoga

Για παιδιά 4-12 ετών

Μέσα από παιχνιδιάρικες αφηγήσεις, ταξίδια και μιμήσεις τα παιδιά γνωρίζουν τισ διάφορες στάσεις της γιόγκα και ανακαλύπτουν πολλές δικές τους! Η σωματική αυτή εξάσκηση προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους και τις μοναδικές του ικανότητες, να συνειδητοποιήσουν, να ελέγξουν και να δυναμώσουν την αναπνοή και τα διάφορα μέρη του σώματός τους και να νιώσουν ευεξία. Τα παιδιά μαθαίνουν και υιοθετούν σωστή στάση και χρήση των διαφόρων μερών του σώματος τους, προλαμβάνοντας έτσι μυοσκελετικά προβλήματα.

Εκτός από τα σωματικά οφέλη (ευλυγισία, ενδυνάμωση, ισορροπία, σωστή στάση και συντονισμός, μεταξύ άλλων), η γιόγκα προσφέρει στα παιδιά μια πληθώρα χρήσιμων εφοδίων για όλη τους τη ζωή. Συνειδητοποίηση, σεβασμός και έλεγχος του σώματος και της αναπνοής, των σκέψεων και των συναισθημάτων, απελευθέρωση των εντάσεων και του άγχους, αποδέσμευση από περιττές σκέψεις και καλλιέργεια της φαντασίας είναι μερικά από αυτά.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Το μάθημα ξεκινάει με διασκεδαστικές ασκήσεις αναπνοής και συγκέντρωσης και ολοκληρώνεται με ασκήσεις χαλάρωσης.

δυσκολία

άσκηση

χαλάρωση

διαλογισμός

ενδυνάμωση

... δείτε το πρόγραμμα